Arnavutluk Savunma Bakanı Arben İmami Açıklaması

Arnavutluk Savunma Bakanı Arben İmami, 2013 yılında Arnavutluk ordusunun NATO yapılarına tamamen entegre edileceğini ve ilk 6 aylık dönemde ülkedeki fazla mühimmatın yok edilme sürecinin tamamlanacağını söyledi.

Bakan İmami, düzenlediği toplantıda 2012'yi değerlendirdi ve bu yıl gerçekleştirecekleri hedefleri açıkladı.

Arnavutluk Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetleri personelinin 2012 yılı hedeflerini gerçekleştirmek için büyük sorumlulukla çalıştığını ifade eden İmami, "Geçtiğimiz yıl Silahlı Kuvvetler'de 20 yıllık reformların başarısını yakından görmek için çok önemli bir yıldı. Artık ülkemiz tam Batılı bir orduya sahip. 2012'de Silahlı Kuvvetlerin modernleştirme projelerinin uygulanması devam etti" dedi.

Arnavutluk'un 2012 yılında savunma alanındaki stratejisini yeniden gözden geçirdiğini belirten İmami, "NATO çerçevesinde Arnavutluk tarafından yapılması gerekenleri belirledik. Silahlı Kuvvetlerimizde yapıların sayısını azalttık. Bunun yanı sıra sivil nüfusun yardımında bir dizi projeyi gerçekleştirdik ve 2012 yılı boyunca 25 bin 498 ton fazla mühimmatı yok ettik" diye konuştu.

Konuşmasında 2013 hedeflerine de değinen İmami, 2013'ün Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli bir yıl olacağını söyledi.

Yeni yılın ordunun NATO yapılarına tamamen entegre edilmesi yılı olacağını vurgulayan İmami, bu yılın ilk 6 aylık döneminde ülkede fazla mühimmatın yok edilmesi sürecinin tamamlanacağını belirtti.

Muhabir: Tiran - Kemal Zorlak

Yayıncı: Serkan Fidan
Kaynak: AA