Bursa'da Bdp Milletvekili Birdal'a Yumruklu Saldırıda Bulunduğu İddiasıyla Yargılanan Sanığa 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

Bursa'da 10 Eylül 2010'da düzenlenen ''Referandum için boykot'' mitinginde BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a yumruklu saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanığı darp ettikleri iddiasıyla aynı davada yargılanan 13 sanığa ise 1'er yıl 6'şar ay hapsi cezası verildi. Mahkeme, tüm sanıkların cezasını erteledi.

Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, ''Halk arasında korku ve panik oluşturacak şekilde tehdit'' ve ''Basit yaralama'' suçlarından 7 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Bilgehan Şimşek katılmazken, saldırının ardından Şimşek'i darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 13 sanık ise hazır bulundu.

Sanık Şimşek'in avukatı Mutlu Engin müvekkilinin içinde bulunduğu ruh halinden dolayı ve ani bir refleksle eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, beraatını talep etti.

Şimşek'i darp ettikleri iddiasıyla yargılanan diğer 13 sanığın avukatı Mustafa Yağcı ise müvekkillerinin suçsuz olduklarını ifade etti.

Mahkemenin hakimi, sanık Bilgehan Şimşek'i ''Halk arasında korku ve panik yaratacak şekilde tehdit'' suçundan 2 yıl, ''Basit yaralama'' suçundan ise 6 ay hapis cezası verdi. Şimşek'in bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varan hakim, cezayı erteleyerek her iki cezanın bitimine kadar sanığın denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Hakim ayrıca, olayın ardından Bilgehan Şimşek'i darp ettikleri iddia edilen 13 sanığa ise ''müessir fiil'' suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Hakim, bu sanıkların da cezasını erteleyerek, cezasının bitimine kadar denetime tabi tutulmalarına karar verdi.

Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır eski milletvekili Akın Birdal, partisince 10 Eylül 2010'da Bursa'da düzenlenen ''Referandum İçin Boykot'' mitinginde konuşurken, Bilgehan Şimşek'in saldırısına uğramış, alanda bulunan bazı kişiler de saldırganı darp etmişti. Saldırganı, kalabalığın arasından çevik kuvvet ekipleri kurtarmıştı. Hastanedeki tedavisinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Şimşek tutuklanmış, 2011 yılının ocak ayında görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Muhabir: Cem Şan / Harun Kaymaz

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA