Port Said Olaylarında Hayatını Kaybeden El

Mısır'da Port Said olaylarında hayatını kaybeden El-Ehli takımı taraftarlarının aileleri, Futbol Federasyonu'ndan 1 Şubat'ın ''şehitler günü'' ilan edilmesini talep etti.

El-Ehli ve El-Mısri takımları arasında 2012 şubat ayında Port Said stadında oynanan karşılaşmada çıkan çatışmada hayatını kaybeden El-Ehli takımı taraftarlarının aileleri, Futbol Federasyonu yetkilileriyle bir araya geldi.

Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Ferid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ehli takımı taraftarlarından ölen 74 kişinin ailelerinin kendilerinden bir kısım taleplerde bulunduğunu söyledi.

Ferid, ailelerin taleplerini şöyle sıraladı:

''Şubat ayının ilk gününün şehitler günü ilan edilerek o gün tüm spor faaliyetlerinin durdurulması, FIFA mahkemesi tarafından verilen El-Mısri takımının beraatı ve 1. Futbol Ligi maçlarına geri dönmesi kararında temyize gidilmesi, Port Said şehitleri için Tahrir Meydanı'nda anıt dikilmesi, Port Said şehitlerinin 25 Ocak devrim şehitleri listesine alınması.''

Mısır 1. Futbol Ligi'nde El-Ehli ve El-Mısri takımlarının oynadıkları maç Sonrası Mübarek yanlıları ile karşıtları arasında çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmiş, binden fazla kişi yaralanmıştı.

Port Said olaylarından Sonra Mısır lig maçları süresiz iptal edilmişti. Mısır Futbol Federasyonu en Son, lig maçlarının 2 Şubat'ta yapılması kararını almıştı.

Muhabir: Abdunnasır Süleyman/Gülşen Topçu/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA