Bandırma Zümrüt Koleji'nin Yeni Binasının Temeli Atıldı
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 13 yıldır hizmet veren Özel Zümrüt Koleji'nin yeni binasının temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Karanfil ahlâk, ruh ve görev bilinci yönünden çökmüş bir dünyanın, ancak eğitimle ve insan yetiştirmekle kurtulacağını söyledi.
Karanfil, "Okulumuzda 500'er kişilik konferans salonu ve yemekhane olacak. Ayrıca iki cep sineması, spor salonu, halı saha, fitness salonu, jimnastik salonu, hayvanat bahçesi, tenis kortu ve anasınıfı bulunacak. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Başkan Pekel ise eğitimin ülkelerin geleceği olduğunu belirterek, "Özel Zümrüt Koleji gibi okullarda yetişen öğrencilerin, Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde büyümesine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu işe kimin katkısı varsa teşekkür ediyorum. Eğitim, Bandırmalının özel ilgi duyduğu bir alan olmuş hep. Geçmişte devletin zorlandığı yerlerde işadamları, esnaf, halk, çeşitli kurum ve kuruluşlar birçok okulun yapılmasında pay sahibi olmuş. Bu tür eğitim kurumları kesinlikle artmalı. Hayırseverlerimiz, gücü oranında derslik yapabilir." diye konuştu.
'BU OKULLAR ÜLKEMİZİN PROPAGANDASINI YAPIYOR'
AK Parti Milletvekili Öztaylan da 20 yıl önce Kazakistan ziyaretinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: "Orada bir okulda 140 talebe gördüm. 40'ı Rus, 50'si Kazak, diğer 50'si ise ülkemizden giden işadamlarının çocuklarıydı. Hepsi bir ağızdan İstiklâl Marşımız'ı okumaya başladı.
Bu memleketin içinde ve dışında kim İstiklâl Marşı'nı okuduysa Allah ondan bin kere razı olsun. Biz okumak ve okutmak için bu kurumları kurmuşuz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi stratejisini belirleyip kendi dersini çalıştırmak için Yahudi lobilerine para veriyor. Artık bu okullarda yetişen çocuklar, Allah rızası için ülkenin propagandasını yapıp stratejisini geliştiriyor. Onları canıgönülden kutluyorum." AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur da cumhuriyetin 100. yılı için ortaya koydukları hedeflerin gerçekleşmesi amacıyla yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Bunun yolunun da eğitim kurumlarının sayısının arttırılmasından geçtiğini söyledi.
Çeşitli ülkelerde bu tür toplam bin 400 okul bulunduğunu anımsatan Uğur, Balıkesir'de de bu kurumlar tarafından yapılan okul sayısının 10 olduğunu açıkladı.
Vali Turhan ise tarım, sanayi ve hayvancılıkta önemli yerler arasında bulunan Balıkesir ve Bandırma'nın, önümüzdeki yıllarda eğitimde de ilk üç arasına gireceğini söyledi.
Turhan, devletin eğitime verdiği desteğin yanısıra vatandaşların da üzerlerine düşeni yapması gerektiğini, Balıkesir'in bu potansiyelinin bulunduğunu sözlerine ekledi. İl Müftüsü Açari'nin yaptığı duanın ardından protokol üyeleri, hep birlikte temele harç dökme düğmesine bastı. Daha sonra törene katılanlara ikramda bulunuldu .
