İmralı adasında 2.perde açılıyor... Kritik görüşme

İmralı Adası'nda ikinci perde açılacak. BDP heyeti 10 gün içinde tekrar Öcalan'la bir araya gelecek. Bu görüşmeye göre Erbil'de 'büyük buluşma' gerçekleşecek...

İmralı adasında 2.perde açılıyor... Kritik görüşme
Türkiye, İmralı ile görüşme sürecine kilitlendi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la başlayan, Ahmet Türk ve Ayla Akat'la devam eden İmralı trafiği, dünyanın da en önemli konularından biri haline geldi.

MASADA KİMLER OLACAK
Buna göre ilk olarak BDP heyeti 10 gün içinde tekrar İmralı'ya gidip Öcalan ile görüşecek. Bu buluşma, Erbil'deki görüşmeyi şekillendirecek. İmralı'nın mesajının örgüte iletilmesi ise Erbil'deki görüşmede masaya oturulmasıyla mümkün olacak. Erbil'de MİT'in görevlendireceği isimler ve Avrupa ayağından temsilciler ile Kandil'in'lideri konumundaki' isimler bir araya gelecek. Görüşmenin ana unsurunu ise örgütün silahlı gücünü Türkiye sınırları dışına taşıması oluşturacak.

OLAYA KARIŞMAYANLAR
Bu arada devlet, KCK tutuklularından olaylara karışmamış olanların serbest kalmasını sağlayacak yasal düzenlemeyi gerçekleştirecek. Ayrıca anadilde savunma da müzakereler çerçevesinde 'genişletilerek' tekrar gündeme getirilecek.

DEMİRTAŞ DA GÖRÜŞSÜN
İmralı ile görüşmeye giden heyette yer alan Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, BDP'nin kurumsal olarak sürece dahil edilmesi için partinin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da Öcalan'la görüşme izninin verilmesi gerektiğini söyledi.

SİLAHLAR SINIR DIŞINA
Erbil'deki görüşmenin ardından PKK'nın silahlı gücünün Türkiye dışına çıkarıldığı devlet tarafından teyit edilecek. Bundan sonra diğer adımlar da atılacak.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE GARANTÖRLÜĞÜ
'Silahsız siyaset' umudu artarken önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Öcalan, BDP heyetine devletle 'mutabakat' sağlandığı mesajını verdi. Ayrıca 'silah bırakma sürecinde sıkıntı yaşanması durumunda 3. ülke garantörlüğü' formülünün de devreye girebileceği belirtildi.

GÜLTAN KIŞANAK'A SARILMA ENGELİ
BDP'de, İmralı'ya gidecek olan ikinci heyet için hazırlıklar başladı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, eşbaşkanlardan birinin de adaya gitmesi gerektiğini söyledi. Ancak teröristlerle kucaklaşan Gültan Kışanak ismine sıcak bakılmadığı belirtildi.

ENSARİOĞLU'DAN BAHÇELİ'YE ÖVGÜ
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sorumlu bir siyaset yürüttüğünü belirtti. 'Sokakların kontrolü açısından Bahçeli'nin iradesi önemli. Milliyetçiler de sürece destek vermeli' dedi.