Alperen Ocakları: Gündemimiz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Suikastını Aydınlatmak

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 2013 yılının birinci gündem maddelerinin, şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun uğramış olduğu adi suikastı aydınlatmak olacağını bildirdi.

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, imkan yağmurlarıyla modernitenin, insanlığın başına yağdığı bir teknoloji dünyasında aydınlatılmamış bir kazanın, kendileri için karartılmış bir cinayet olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Tam 4 yıldır. Bu anıda içine alıcı bir kapsamda her an, öfkemizi Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezar taşında bilemekte, kuşkularımızı toprağında tüllendirmekte ve toprak altından sessiz sedasız ilerleyen bir sırrılikle kısas haklarımızı mezarında depolamaktayız. Şekliyle ister aydınlatılmamış bir kaza, isterse karartılmış bir cinayet olsun. Yiğidimizin kanına girmiş bir çetenin muhtevası bizim için şöyle bir mahiyete doğru kıvrılmaktadır: Hüviyette kaçak ve sinsi, cinayette kahpe ve sırtlan, organizasyonda kompleks ve heyet!.. Ve özellikle imalı ve sert bir tonda söyleyeceğimiz şekilde şu: Ele geçirilemediği her an bizim için birazcık da devlet ve hükümet!.. Kapısı çalınan her kurumdan, sanki kendilerine ezberlettirilmiş cevapları tekrarlayarak, 'siz gidin evlerinizde oturun biz size haber vereceğiz' kandırmacasına artık karnımız da tok…Komşusuna hırsız girmiş bir adam hırsızı görür de ışıklarını kapatıp yatarsa, nazarımızda bizzat hırsız, ondan da öte hırsızlığın doğurucusudur." Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri Keş Dağları'na çarptığında, akan kan ve çıkan gürültüye rağmen, ışığını kapatıp yatan mesullerin evini başlarına yıkacaklarının belirtildiği açıklamada, "Başkanımızın doğum gününü tekrar tekrar kutlar, ölümünün aydınlatılması için mesulleri uyarır, milletimize de Hristiyanlık kutsallarının kutlanmasına karşı 'Dur' demesi için yalvarırız. Alperen Ocakları olarak, 2013 yılı 1. gündem maddemiz, şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun uğramış olduğu, adi suikastın gündemde tutularak, aydınlatılması mücadelesi olacaktır. Allah, İslam dinini kuvvetlendirmek için uğraşan Türkü korusun ve yüceltsin." ifadeleri kullanıldı.