Van’da “Festival Alanı ve Kültür Parkı’’ Açılışı

Van Belediyesi tarafından yaptırılan 'Kültür Parkı ve Festival Alanı' açılışına, Ermenistanlı grup Van Procekt ve Akunq Ensemble ile Mardin Kemençe'nin önemli temsilcilerinden olan Koma Nevaf ve Moğollar’ın sahne aldığı dev konserle açıldı.

Van’da “Festival Alanı ve Kültür Parkı’’ Açılışı
Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı, Van Belediyesi tarafından yenilenerek etkinliklerin yapılacağı bir alana dönüştürüldü. Yaklaşık bir yılda 100 bin metrekare alan üzerinde yapılan yenileme çalışmalarında alanın 103 bin metrekaresi ise yeşil alan olarak tasarlandı.

Alanın içerisine 1 kilometre uzunluğunda koşuyolu ve bisiklet parkuru, çocuk oyun grupları, mescit, fitnes spor grubu, basket ve voleybol alanı, 150 araçlık otopark, platform ve festival alanı yapıldı. Yapımı tamamlanan Park ve Festival alanının açılışı düzenlenen konserlerle yapıldı. Açılış, Akdamar Kilisesi'nde bu yıl 3'ncüsü yapılacak olan ayin öncesine denk getirilirken, kentte bulunan Ermeni'ler açılışa büyük ilgi gösterdi.

Ermenistan'ın en önemli gruplarından Van Procekt ve Akunq Ensemble'nin dayanışma amacıyla konser verirken, bir birinden güzel eserlerle Vanlıları coşturan grup yaklaşık 1 sat sahnede kaldı. Van Procekt, Akunq Ensemble’nin ardından bu kez sahneye Mardin’in en önemli kültürleri içerisinde yer alan ‘Mardin Kemençe’nin önemli temsilcilerinden olan Koma Nevaf çıktı. Kürtçe seslendirdikleri parçalarla konsere gelenler halay çekerek eğlendi.

Son olarak sahneye film ve enstrümantal müzikleri ile ün kazanan Cahit Berkay’ın yer aldığı Moğollar grubu çıktı. Bir birinden güzel eserlerin okunduğu konserde Vanlılar doyasıya eğlenirken, konser havai fişek gösterisi ile son buldu. Sahneye tutuklu bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın dev posterleri asıldı.

Konser esnasında sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, bu parkın 1980 yılında kurulduğunu ve şu ana kadar hiç bir bakım yapılmadığını söyledi.

Göreve geldikleri ilk gün tutuklu bulunan Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya’nın talimatıyla burada çalışmalara başladıklarını ifade eden Abi, ‘’Buranın yapımı sayın Kaya’için önemli bir proje idi. Yaklaşık 1 yıldır bu parkımızda önemli çalışmalar yaparak siz halkımızın hizmetine sunduk. Hayırlı uğurlu olsun’’ dedi .
Kaynak: İHA