Zonguldak Belediyesi Sünnet Olan 80 Çocuğu Lunaparka Götürdü

Zonguldak Belediyesi Başkanlığı tarafından sünnet ettirilen 80 çocuk Kilimli’de bulunan lunaparka götürüldü.

Zonguldak Belediyesi Sünnet Olan 80 Çocuğu Lunaparka Götürdü
Zonguldak Belediyesi Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şölenin de bu sene 80 çocuğu sünnet ettirerek, Kilimli’de bulunan lunaparka götürerek, coşkulu bir zaman geçirmelerini sağladı. Sünnet olan 80 çocuk Kilimli’deki lunaparkta gönüllerince eğlenerek, lunaparkta bulunan çarpışan araba, atlı karınca, dönme dolap, tırtıla bindi.

Zonguldak Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel olarak yaptığımız sünnet şölenimizi bu yılda gerçekleştirerek 80 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Onların giyimlerini aldık, hediyelerini verdik. Onlar için Kapuz plajında düzenlendiğimiz müzik şölenini şehit olan askerlerimiz nedeniyle iptal ettik. Kendilerinin bugün erkekliğe ilk adımı attıkları için, gönüllerince bir gün geçirmeleri için Kilimli’deki lunaparka getirdik. Gönüllerince eğlendiler. Bundan sonraki yaşamlarında çocuklarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Daha sonra sünnet ettirilen 80 çocuğa Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde (BKM) Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından saat hediye edildi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir burada yaptığı konuşmada, “Belediyenin görevi sadece her zaman söylüyorum yol, su, kanalizasyon yapmak onarmak değil. Bu tür sosyal faaliyetlerde bulunup bu yavrularımıza da hizmet getirmektir. Bu çocuklarımızın erkekliklerine ilk adımı atmalarına yardımcı olduk. Sağolsun İl Sağlık Müdürümüzden ve bu çocuklarımızı sünnet eden doktorlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu mutlulukları ömür boyu sağlıklı bir şekilde devam eder. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. İnşallah daha da güzel konulara imza atabilmek adına bundan böyle bu çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardında Zonguldak Belediye Başkanı ve beraberindekilere sünnet olan çocuğa saat hediye etti .
Kaynak: İHA