Kızılay'dan ''Dünya İlkyardım Günü'' Etkinliği

Türk Kızılay Derneği Adana Şubesi, ''Dünya İlk Yardım Günü''nü bir alışveriş merkezinde gerçekleştirdiği etkinlikle kutlarken, eli kesilen bir kişiye nasıl müdahale edileceği de uygulamalı olarak anlatıldı.

Türk Kızılayı Adana Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, etkinlikte yaptığı açıklamada, ''Dünya İlk Yardım Günü''nün, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından belirlenen tema doğrultusunda her yıl eylül ayının 2. cumartesi günü kutlandığını belirtti.

İlk yardımın çok önemli olduğunu anlatan Saygılı, şöyle devam etti:

''Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, ilk yardımın insanlık adına rol alma ve hayat kurtarmak için ayrım gözetmeksizin insan onurunun korunması adına gösterilen faaliyetler olduğunu, bu nedenle herkesin ilk yardım öğrenmesinin gerektiğini belirtiyor. Bu etkinliklerin amacı, insanlarda ilk yardım bilincinin oluşturulmasıdır. Çünkü, bazen çok basit uygulamalar bile hayat kurtarıcı olabiliyor. Paniğe kapılmadan, ne yapacağını bilerek bir yaralıya müdahale etmek hayati derecede önem taşıyor.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda bugüne kadar 3 bin katılımcı ilk yardımcı olmuştur. Ayrıca dört bin yardım gönüllüsüne de ilk yardım semineri verilmiştir. Hedefimiz, toplumun bütün kesimleri, iş dünyası, STK'lar ve kamu kuruluşlarıyla ilk yardım konusunda işbirliği yaparak ve müşterek eğitim çalışmalarında bulunarak ilk yardım bilincini güçlendirmektir.''

Etkinliğin düzenlendiği Optimum Outlet Adana AVM'nin Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Pınar Kefeli de, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, toplum yararına olan her etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından ev işi yaparken eli kesilen bir hastaya nasıl müdahale edileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

Muhabir: Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA