CHP Eskişehir Milletvekili Batum Açıklaması

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, ''terörün herkesin canını yakan bir olay olduğunu'' söyledi.

CHP'nin 89. kuruluş yıl dönümü Gaziantep'te kutlandı. CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum tarafından Anatolia Hotel'de ''Atatürk ve CHP misyonunun önemi'' konulu konferans verildi.

Konuşmasında, AK Parti'yi eleştiren Batum, ''AK Parti'nin ABD'nin oyunlarını yapmak karşılığında para, güç ve iktidar'' kazandığını iddia etti.

Gaziantep'te yaşanan terör olayına değinen Batum, şunları kaydetti:

''Terör herkesin canını yakan bir olaydır. Bizim çocuklarımız, canlarımız, ciğerlerimiz askere gidiyor. Askere gidiyor, yaşamını yitiriyor. Bu terör boyunca görmediğimiz şeyi son dönemde görüyoruz. Gaziantep'te bomba patladı. 10 pırıl pırıl vatandaşımız öldü. Küçücük çocuklarımız yaşamlarını yitirdi. Canlarımız gidiyor.''

Terörün Türkiye'nin makus bir talihi olmadığını, birilerinin bunu Türkiye'nin başımıza bela ettiğini ileri süren Batum, ''Artık biz ekonomik yatırım derken de birileri dur dedi.

Vazgeçti. Benim bu işi kullanmam lazım, dedi'' ifadelerine yer verdi.

Amerika'nın şimdiki planının Suriye olduğunu ve buradan bir şey istediğini iddia eden Batum, ''Nasıl Irak'ta 1,5 milyon kişi katlettiler, bugün de Suriye'de o kadar kişi katlettirip, kendi çıkarlarını elde etmek istiyor'' görüşlerini dile getirdi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise konuşmasında, Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarını kınadı.
Kaynak: AA