Belediye Uşak’ı Termal Su İle Isıtmak İçin Sondaj Yapıyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kayaağıl Köyü yakınlarındaki termal suda 70 derece sıcaklığa ulaşmaları halinde elde ettikleri suyu şehrin ısınmasında kullanabileceklerini söyledi.

Belediye Uşak’ı Termal Su İle Isıtmak İçin Sondaj Yapıyor
Jeotermale önem verdiklerini ve Uşak'ın termal açıdan zengin kaynaklara sahip olduğunu da söyleyen Erdoğan, amaçlarının var olan potansiyeli ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Kayaağıl bölgesindeki çalışmaların hızla devam ettiğini ve proje tamamlandığında Uşak’ın ciddi bir termal potansiyele kavuşacağını söyleyen Ali Erdoğan, “Açtığımız kuyularda henüz 70 derece sıcaklığa ulaşamadık. Ulaşabilirsek Uşak’a termalle ısıtmayı planlıyoruz” dedi.

Uşak’ın termal kaynaklardan daha fazla yararlanması gerektiğini de söyleyen Başkan Ali Erdoğan” İlimiz termal kaynaklardan bugüne kadar maalesef faydalanamadı. Biz belediye olarak Kayaağıl Köyü civarında tespit ettiğimiz termal suyun boşa gitmemesi için çalışmalarımızı başlatarak somut adımlar attık. Attığımız adımlar neticesinde vatandaşlarımızın yıllarca başka illere muhtaç olmasını istemediğimiz için apart tesislerin temelini attık. Önümüzdeki yıl bu tesisleri devreye alacağız. Şimdi biz bu nimetin daha iyi değerlendirilmesi için çalışma yapıyoruz. Amacımız şehrin bir bölümünü termal su ile ısıtmak. Bunun için 70 derece suya ulaşmamız gerekmektedir. Şu an sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda sondaj çalışmalarının ardından 70 dereceye ulaşacağımıza inanıyorum. Bu durumun gerçekleşmesi ile hemen evlere ısıtmada termal suyun kullanılması için çalışmalara başlarız” dedi.

Yapılan çalışma ile hava kirliliğinin de önüne geçileceğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, “ İlimizde hava kirliliğinin önüne geçilmesi için çaba veriliyor. Doğalgaza geçmek bu konuda önemli alternatiflerden birisidir. Buna alternatif olarak termal ısı da hava kirliliğini önleyecek en önemli etkenlerden birisidir. Termali ısıtmada kullanan bölgelerde bu konuda önemli gelişmeler olduğunu gördük. Bizde bu projeyi hayata geçirdiğimizde Uşak’ın havası rahatlayacak. Ayrıca yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan termal ısıda sıkıntı da çekilmeyecek” dedi.

Kaynak: İHA