Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bulut:

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi , sokak çalışmalarını sürdürüyor.

ÇOGEM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, oluşturulan mobil ekiple çocuğunu dilendiren ya da çalıştıran ailelere yönelik yapılan sokak çalışmasına, uzmanların yanı sıra İl Müdürü Selahattin Bulut ile ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da katıldı.

Bulut, çalışmaların hafta Sonu ve imkanlar ölçüsünde akşam saatlerinde de yapıldığını belirtti.

Çalışmalarda çocuğunu dilendiren ve çalıştıran ailelere yönelik işlem yapıldığını ifade eden Bulut, çocuk istismarına asla izin vermeyeceklerini bildirdi.

İçel'de bu alanda ÇOGEM mobil ekibinin başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

''Sürdürdüğümüz çalışmalarla sokakta çalışırken yıl içinde kayıt altına alınan çocuk sayısı çift haneli rakamlardan, tek haneli rakamlara indi. Bu İçel için büyük başarıdır. Amacımız çocukları sokağın olumsuz koşullarından uzaklaştırmak ve sokakta çalışan çocuk bırakmamaktır.

ÇOGEM ekibi ayrıca okula devam etme imkanı bulamayan çocukları tespit ederek okullaştırmaktadır. Okul çağını dolduranları ise mesleki eğitim kurslarına alarak, meslek sahibi yapmaktadır.''

ÇOGEM Müdürü Sarı da, yürüttükleri çalışmalar neticesinde Son 3 yılda 281 çocuğu meslek sahibi yaptıklarını bildirdi.

Geçen yıl okula devam etme imkanı olmayan 20 çocuğu okulla buluşturduklarını ifade eden Sarı, haftanın 7 günü yaklaşık 20 kilometresi sahil şeridi olmak üzere ana yol ve kavşaklarla toplam 50 kilometrelik alanın, mobil ekiplerce denetlendiğini kaydetti.

Muhabir: Veli Gürgah

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA