Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde 83 yaşındaki akrabasını tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cevat G. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın suç tarihinde maktule İpek Ş'ye evinde cinsel saldırıda bulunduğunu, ardından da suçu gizlemek için İpek Ş'yi öldürdüğünü belirterek, sanığın cinsel saldırı ve öldürme eylemlerinden dolayı cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı ise savcının mütalaasını kabul etmediklerini ifade ederek, müvekkiline yapılan suçlamalara ilişkin yeterli delillerin toplanmadığını savundu. Suçun işlenip işlenmediğinin tereddütte kaldığını ileri süren sanık avukatı, mahkeme heyetinin lehe karar vermesini istedi.

Duruşmada Son sözü sorulan sanık Cevat G. ise olayla ilgisinin bulunmadığını ve işkence altında ifadesinin alındığını iddia ederek, kendisine yöneltilen suçun zorla kabul ettirildiğini öne sürdü.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Cevat G'yi TCK'nın ''Kasten öldürme'' suçunu düzenleyen 81. ve 82/1 maddeleri uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca sanığın, TCK'nın ''Cinsel saldırı'' suçunu düzenleyen 102/1-2-3 maddeleri uyarınca 18 yıl hapisle cezalandırılmasını karara bağladı.

Yayla Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan İpek Ş. , 28 Eylül 2010 tarihinde evinde ölü olarak bulunmuş. Yapılan incelemede yaşlı kadının tecavüz edildikten Sonra öldürüldüğü tespit edilmişti.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA