Yaralı Yaban Keçisi Tedaviye Alındı

Gazipaşa ilçesi Ekinçalı Yaylası'nda avcılar tarafından vurulan yavru yaban keçisi, vatandaşlar tarafından yaralı bulundu.

Yaralı Yaban Keçisi Tedaviye Alındı
1.5 yaşında olduğu belirlenen yaban keçisi, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği personeline teslim edildi. Alanya’dan gelen iki kişilik ekip yavru yaban keçisini yayladan alarak Gazipaşa’ya getirdi. İlk müdahalesi yapılan yaban keçisi Antalya Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü.

Av ve Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği'nden Davut Gündoğan, yaralı halde bulunan yaban keçisinin sürünerek vatandaşların yanına gittiğini belirterek, “Tüfek mermisi yavru keçinin sırtından girmiş, omurgasına zarar vermiş. Mermi diğer taraftan çıkmış. Keçinin durumu şu an iyi görünüyor. İlk müdahalesini yaptırdık. Keçiyi Alanya Av ve Yaban Hayatı Mühendisliği’ne götüreceğiz” dedi

Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Mühendisliği Şefi Mevlüt Kodal, yaralı olarak bulunan yaban keçisinin Antalya Hayvanat Bahçesi’ne gönderildiğini söyledi.

Keçinin bir süre burada bakıma alınacağını belirten Kodal, şöyle konuştu: “Yaban keçisinin tedavisi tamamlandıktan sonra doğal yaşamına bırakılacak. Ekiplerimiz yavru yaban keçisini yaralayan kişi ya da kişilerin tespiti için gayret gösteriyor. Bölgemizde sayısını artırmaya çalıştığımız ve koruma altındaki bu keçilere yönelik izinsiz yapılan avları engellemek için gayret gösteriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, yasa dışı avlanma yapan kişileri bizlere bildirmelerini istiyoruz.”
Kaynak: İHA