Pazarda Sadece Meyve ve Sebze Satışı Yapılacak

Marmaris Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında alınan kararla kapalı pazar yerinin birinci katında meyve, sebze gibi gıda ürünleri dışında ürünlerinin satışına izin verilmeyecek.

Pazarda Sadece Meyve ve Sebze Satışı Yapılacak
Marmaris Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında 5977 sayılı kanun ve 28351 sayılı genelge doğrultusunda pazar yeri binasının birinci katının kapatılmasına karar verdi. Bu kararla birlikte pazaryerinde tuhafiye, hediyelik eşya, havlu, zücaciye, ayakkabı, baharat, kuruyemiş ve el ürünlerin satışının yapılamayacağı duyuruldu.

Kararın alınmasında, esnaflara ait araçlarının pazar yerinin etrafında yarattığı trafik sıkışıklığı nedeniyle yangın ve yaralanma olaylarında ambulans ve itfaiye geçişini engellenmesi etken olduğu iddia edildi. Ayrıca yaşanan trafik sıkışıklığının pazar yerine mal indirme ve yükleme sırasında pazara gelen vatandaşlar için mal ve can güvenliği zafiyeti oluşturması, pazar yerinin etrafında bulunan apart ve oteller ile konutlarda kalan vatandaşların pazarcı araçlarından kaynaklanan gürültüden rahatsız olması karara gerekçe olarak gösterildi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, " 2004 yılında biz göreve geldiğimiz zaman, eski haliyle pazar yeri Finansbank'ın olduğu yerden mezarlığın olduğu yere kadar uzanıyordu. Yaptığımız tespitlerde 1300 esnafın olduğunu ve çok ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük. Bu nedenle pazar yeri binasının iyileştirilmesi, güçlendirilmesinin ardından noter çekilişi ile pazar yeri gerek meyve sebze üreticilerinin bulunduğu yer gerekse birinci katıyla ilgili faaliyetimize başlamıştık. Ancak belirttiğimiz hususlar sebebiyle geçen yıllar içersinde çok ciddi sorunlar yaşadık.

Bu gerekçeyle de bu konuyu gündeme aldık. Pazar yeri denildiği zaman zaten üreticinin meyve sebzenin bulunduğu alanlardır. Tabi turistik bölge olması sebebiyle geçmişten gelen alışkanlıklar nedeniyle başka faaliyetler de yer almıştır. Bizim yaptığımız iyileştirme çalışmalarından sonra 1300 olan esnaf sayısı toplamda sebze ve meyveciler dahil 700'e düşürülmüştür. Fakat bu da ciddi bir yoğunluk ve kargaşa yaratmaktadır. Bu sebeple pazar yerinin birinci katında bulunan ticari faaliyetlerin 31 Ekim veya 01 Kasım tarihleri itibariyle sonlandırılması kararlaştırılmıştır" dedi.

Meclis üyelerinden gelen soru üzerine Başkan Acar, "Kapatılacak alanın daha sonra nasıl kullanılacağını şu anda değerlendiriyoruz. Belli bir kısmında Marmaris Halkı için küçük bir düğün salonu düşünüyoruz. Diğer bölümlerle ilgili henüz bir çalışma yapmadık ama hem bölgenin ihtiyacını karşılayacak hem de belediyemize kazanç sağlayacak projeler hazırlayacağız. Şu an için somut bir proje yok" diye konuştu .
Kaynak: İHA