Muş'ta Üniversite Öğrencilerinin Barınma Sorunu

Muş Alparslan Üniversitesi'ne kayıt yaptıran öğrenciler, ilde yeterince yurt olmaması nedeniyle barınma endişesi yaşıyor.

Üniversiteye kayıt yaptıran Ayşe Yıldırım 'ın velisi Remzi Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin barınma konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

''Çocuğumu Adana'dan okuması için Muş'a getirdim. Ancak Muş'ta hem barınma hem de ulaşım sıkıntısının olduğunu gördük. İlde yapımına başlanan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurdun, bu yıl bitmesi mümkün değil. Evlatlarımızı buranın yetkililerine emanet ediyoruz. Evlatlarımız sıkıntı yaşarsa, eğitimlerini yarıda bırakmaları söz konusu olabilir.''

Fatih Hazar isimli öğrencinin velisi Lütfü Hazar ise, Muş'ta ulaşım ve barınma sıkıntısı yaşandığını savundu.

Hazar, ''Hem devletin hem de özel sektörün bu soruna çözüm bulması gerekir'' dedi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu da, öğrencilerin en büyük sıkıntısının barınma sorunu olduğunu, bu konuda gerek yetkililere, gerekse Muş halkına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Muş'a gelen 3 bin öğrencinin Muş için küçümsenecek bir rakam olmadığını ifade eden Demirtürkoğlu, şöyle konuştu:

''Muş'a yoğun bir yapılaşma var. Bazı çok katlı yapılan yurda çevrilebilir. Bu yurt sorununu azamiye indirir. Böylece buraya gelen öğrenci başka üniversitelere geçiş yapmaz. Muş'a gelen 3 bin öğrenciyi bir fırsat olarak değerlendiriyorum. İnşaatı devam eden yurtların bir an önce hizmete girmesi gerekmekte. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Aksi halde Muş zarar eder. Öğrenciler her alanda Muş'un kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlar. Muş halkının öğrencilere yardımcı olmasını istiyorum.''

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA