Milletvekili Öz: Yeni Kırsal Kalkınma Destekleri, Yatırımcılar İçin Fırsat

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yeni kırsal kalkınma desteklerini anlattı. Yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tebliği'nin Malatyalı yatırımcılar için önemli bir fırsat olduğunu ve bunun özellikle soğuk hava depoları için kullanılmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Teşvikler ve devlet desteklerinin tarımın Malatya'da gelişmesi için büyük bir fırsat olduğunu yineleyen Öz, "Girişimcilerimizin, Malatyalı yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım." ifadelerini kullandı. Kayısı soğuk hava depolarının bu tebliğ kapsamında yapılması halinde kayısı için bir çok sorunun çözüleceğini kaydeden Öz, şirketlerin yapacağı yatırımlara 600 bin liraya kadar yüzde 50 hibe desteği verileceğini belirtti.

Öz, şöyle devam etti:

"Bu desteklerle Malatya'ya birkaç büyük soğuk hava deposu kazandırılırsa kayısının hasat dönemindeki fiyat sorunları, ayrıca kuru kayısının piyasaya arzının dengeli olması açısından büyük bir gelişme olacaktır. Büyük yatırımcılardan birinin yapılacak depolardan birini lisanslı depo olarak açması ve başka tarım ürünü işleme ve paketleme tesislerinin kazandırılması halinde, Malatya'nın doğunun tarım işleme merkezi haline getirilmesi sağlanacaktır." Tebliğin tarım ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırımların ve yarım kalmış yatırımların tamamlanması veya kapasite artırımlarında hibe desteklerini kapsadığını belirten Öz, başvuruların 2 ay içinde yapılması gerektiğini hatırlattı .