Eroğlu: Rum Tarafının Gerçek Niyetini Gösterme Zamanı Geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının anlaşma niyetinde olup olmadığını gösterme zamanının geldiğini söyledi.

Eroğlu: Rum Tarafının Gerçek Niyetini Gösterme Zamanı Geldi
Derviş Eroğlu, Rumların müzakere masasında anlaşma istermiş gibi oturup, hiçbir anlaşmayı kabul etmedikleri için sonradan övündüklerini kaydetti.

Dünyanın da bu gerçeği artık görmesi gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, özellikle Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin de vetosu olan devletlerin Rumların bu anlaşmama arzusunu görerek değerlendirmesi gerektiğini aktardı. Bir açılışta konuşan Eroğlu, Kıbrıs Türk halkı başka idareler altında yaşamasına rağmen Türklüğünden taviz vermemiştir. Bu topraklara vurulan Türklük mührünü taşımıştır. Anavatanın da desteği ile bir başka Türk devleti kurmuştur." dedi.

“RUM TARAFI ANLAŞMA İSTEYİP İSTEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYMALI”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusuna da değinerek, Kıbrıs’ta bir anlaşma arayışı içinde olduklarını ve bunun mümkün olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Eroğlu, “Bunun mümkün olup olmaması bize bağlı değil. Biz Kıbrıs’ta bir anlaşma anlayışı ve arayışı içerisinde olduğumuz, ortaya çıkan bazı anlaşma metinlerini referandumdan geçirerek veya meclisimizden geçirerek kabul etmekle niyetimizi ortaya koyduk. Şimdi gerçek niyetini saklayan Rum tarafının anlaşma isteyip istemediğini çok açık ve net bir şekilde ortaya koyma zamanı gelmiştir.” diye konuştu.