CHP İl Başkanı Sümer: Hükümet Teröre Siyaseten Çözüm Bulamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Orhan Sümer, son zamanlarda yaşanan üzücü ve dramatik olayların azalacağına her geçen gün daha da arttığını belirtti. Sümer, "Hükümet siyaseten çözüm bulmak yerine, siyasi kutuplaşmalarla çözümsüzlüğü topluma dayatmaktadır." dedi.

Orhan Sümer, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sümer, Son bir yılda Uludere, Kayseri, İzmir, Foça, Şemdinli, Gaziantep, Hakkâri ve Beytüşşebap'taki patlamalar ve saldırılar Sonucu yüzlerce kişinin şehit olduğunu söyledi.

Sümer, daha acılar tazeyken 25 vatan evladının Afyon'da sebebi açıklanmayan patlamada şehit olduğunu, İzmir'de ise umuda giden yolda 61 kaçağın hayatını kaybettiğini dile getirdi. Sümer, şöyle devam etti: "Bu olayların sorumluları nerede merak ediyoruz. Bunu meslek edinen insanlar ellerini kollarını sallayıp geziyorlarsa bunun sorumlusu kim? Bu can yakan, içimizi sızlatan tablo herhangi bir 3. dünya ülkesinde meydana gelmiyor. Bunun sorumlusu 2002'de sıfır terörle ve AB hayali ile komşuları ile sıfır sorunlu bir ülkeyi teslim alan AKP hükümetinden başka hiç kimse değildir. Gün geçmiyor ki şehit haberi gelmesin. Türkiye nereye gidiyor, Türkiye'yi nereye götürüyorsunuz?" Orhan Sümer, partinin 89. kuruluş yıldönümü etkinliklerini Son günlerde yaşanan şiddet ve terör olaylarından dolayı iptal ettiklerini sözlerine ekledi .