CHP Antalya Milletvekilleri ATSO’yu Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı ile bir araya geldi.

CHP Antalya Milletvekilleri ATSO’yu Ziyaret Etti
Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkanı Budak, Antalya’yı Meclis’te temsil eden milletvekillerinin kentin sivil toplum kurumlarının dile getirdiği konuları yakından izlemelerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Budak, “Türkiye’de siyasal ve ekonomik gelişme için Sivil Toplum Örgütlerinin önemi büyüktür. Demokrasinin işlemesi, gelişmenin kamu yararına planlanması ve kontrol edilmesi ancak Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile mümkündür. Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu bilinçle Türkiye’nin ve Antalya’nın sorunlarını, 30 bin üyemizin ihtiyaçlarını dile getiriyor, bunların merkezi ve yerel yönetimler tarafından siyaset üstü bir yaklaşımla ele alınarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

Antalya’nın hızlı tren, stadyum, kongre merkezi gibi yatırımlara ihtiyacı bulunduğunu belirten Budak, İzmir, İstanbul ve Ankara’da peş peşe dev yatırımlar hayata geçerken, Antalya gibi Türkiye’nin Dünya’ya açılan penceresi konumundaki bir kentte bu tür projelerin yapılmamasını hayretle karşıladıklarını söyledi.

Budak, “Antalya’nın çok ciddi yapısal eksiklikleri var. 1998-99 yıllarında ihale edilen Batı Çevre Yolu bugün hala bitirilememiş durumda. Dünyanın en güzel sahillerinden birisi olan Konyaaltı’ndan akaryakıt tankerleri, TIR’lar geçiyor. İzmir’de havaalanı ile ilçeler arasında tren yolu, İstanbul’da İzmir’de otobanlar yapılıyor. Antalya’da ise bu tür projelerde ilerleme bir türlü sağlanamıyor. Küçük projelerin içinde boğuluyoruz. Antalya’nın birçok eksiği var. Bunlar ancak siyaset üstü anlayışla, birliktelikle çözülebilecek konular. Bu nedenle ziyaretiniz bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

CHP Milletvekili Deniz Baykal da başta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere kentteki tüm sivil toplum örgütlerinin görüşlerinden yararlandıklarını söyledi.

Baykal, “Antalya’nın nabzını tutmanın en etkili yolu, başta ATSO olmak üzere Antalya’nın temel ekonomik ve sosyal kurumlarını dinlemek, değerlendirmelerini almaktan geçiyor. ATSO, Antalya ve ülke ekonomisinde ağırlığı olan bir kurum. Çok saygın bir yönetimi var. Genç ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Gerçekten siyaset üstü bir anlayış içinde görev yapıyorlar. ATSO’nun böyle bir geleneği var. Ben böyle bir örgütlenmenin Antalya’da bulunmasından iftihar ediyorum. ATSO üyesi 30 bin aktif Antalyalı işadamının yaptıkları çalışmalarla sadece kendi ailelerine değil, Antalya’mıza ve Türkiye’ye çok büyük hizmetler verdiklerini düşünüyorum” dedi.

Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ilgiyle izlediği önemli bir kent olduğunu belirten Baykal şunları söyledi: “Antalya Türkiye’nin yeni metropol adayı. Geldiği nokta da çok sevindirici. Ancak sorunlar ortada. Hala en sıradan konuları çözememiş gibi gözüküyor ama bir yandan da Türkiye’yi sürükleyen bir il. Antalya, turizm değerleri, tarımsal potansiyeli, tarihsel ve kültürel nitelikleri ile Akdeniz Bölgesi’nin, içinde bulunduğu coğrafyanın bir yıldız kenti olarak çok daha ileri bir noktaya gelecektir.”

Son günlerdeki terör olayları ve son olarak Afyonkarahisar’da yaşanan faciadan dolayı büyük üzüntü duyduklarını da belirten Baykal, “Bu olaylar gösteriyor ki Türkiye’de çok köklü bazı değişiklikleri gerçekleştirmemiz lazım. Bu doğal bir tablo değil. Bir yanda müthiş güzellikler, içimizi aydınlatan güzel gelişmeler oluyor. Birden bire toplumumuzun temellerinin, dokusunun sarsılmak istendiğini, çatışmaların temel bir istikrarsızlık yarattığını görüyoruz, bundan üzüntü duyuyoruz. Bunlar artık geride kalmış olması gereken konular. Türkiye bir terör bataklığına doğru çekilmek isteniyor. Umuyorum bunu aşacağız. Bu tip görüşmelerden moralimiz yükselmiş olarak ayrılıyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günleri hep birlikte aşarız” diye konuştu .
Kaynak: İHA