Yüreğir’de Zihinsel Dönüşüm Projesi

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir’in kentsel dönüşümle daha modern bir görünüme kavuşurken, kültür evleri projeleriyle de zihinsel dönüşümünü sağlayacağını söyledi.

Yüreğir’de Zihinsel Dönüşüm Projesi
Yüreğir Belediyesi tarafından, merkez ile Yüreğir’e bağlı 19 Mayıs Mahallesi’ndeki Ahmet Yesevi Kültür Evi’nde, kültür evlerinin tanıtımı ve hizmetleri hakkında toplantı düzenlendi.

Burada konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sayısı 7’ye ulaşan kültür evlerinin, vatandaşları meslek sahibi yapmanın yanı sıra suç işleme oranı yüksek olan mahallelerde çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için projeler ürettiğini de belirtti.

Çelikcan, “Amacımız, zihinsel dönüşüm hareketi olan bu projeleri başarıya ulaştırmak. Kültür evlerimizde, daha iyi nasıl hizmet veririz, başarıya daha kolay nasıl ulaşırız bunun değerlendirmesini hep birlikte yapmak istiyoruz. Bu konuda, belediye, emniyet ve medya mensuplarının da fikirleri, görüşlerini almak istiyoruz. Toplumsal projemizi en iyi şekilde amacına ulaştırmanın yollarını hep birlikte bulacağız” dedi.

Kültür evlerinde, çocuklara yönelik spor ve sosyal aktivitelerin, mahallelerdeki suç işleme oranını düşürdüğüne dikkat çeken Çelikcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle güney mahallelerimizde resmi istatistiklere göre çocuklarımızın suça karışma oranları çok yüksek. Biz de çocuklarımızı suçtan uzaklaştırmak, sosyal ve spor aktivitelerine yöneltmek için kültür evlerimizi hizmete açtık. Mahalle sakinlerimiz, kültür evlerinden istedikleri gibi yararlanabilir. Özellikle çocuklarımızın sokaklardan ve suçlardan uzak durması için, merkezlerimizde internet kafelerimizi faaliyete geçirdik. Çocuklarımızın eğitimli olması, suç işleme oranlarını düşürmektedir. Biz de Yüreğir Belediyesi olarak, çocuklarımıza sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”

Toplantı, Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri'ni tanıtan ve buradaki projelerden oluşan slayt gösterimi ile sona erdi .
Kaynak: İHA