Yıldırım’a Kırgızistan’dan Kardeş Şehir

Yıldırım Belediyesi ile Kırgızistan’ın Özgen Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı.

Yıldırım’a Kırgızistan’dan Kardeş Şehir
Kırgızistanlı yöneticiler, altın, kömür, mermer gibi madenlerin çıkarıldığı tarım ve hayvancılığıyla ön plana çıkan Özgen şehrine yatırım yapılması ve işbirliği için Bursalı işadamlarına çağrı yaptı.

Yıldırım Belediyesi, kardeş şehirlerinin arasına Kırgızistan'ın Özgen şehrini de ekledi. Daha önce Türk Cumhuriyetler Birliği’nin gezisi kapsamında Kırgızistan’da temaslarda bulunan Keskin, Bursa’ya gelen Özgen Belediye Başkanı Paltidin Mavlianov ve Özgen Valisi Tacibaev Attokur’ı ağırladı.

Yapılan görüşmelerde Özgen Belediyesi’nin Yıldırım Belediyesi ile kardeş şehir olması konusunda işbirliğine vardıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, işbirliği protokolünün iki şehir için hayırlı olmasını dileyerek, “Yıldırım Belediyesi yurt içinden ve dışından pek çok belediye ile iş birliği yaptı. Bu sayede yeni şehirleri tanımanın yanı sıra kurduğumuz bağlarla bilgi alışverişinde bulunarak, ilçeler arası projeler üretiyoruz. Onları hayata geçirme imkanı buluyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak Orta Asya’daki belediyeler ile Türkiye’deki belediyeler arasında bir bağ kurmak istedik. Doğu ile batının arasında Türkiye bir köprü. Ülkeler arasındaki diyalogları devlet büyükleri kurmaya çalışıyor. Bu ilişkilerin daha etkili olması için yerelde kardeşliklerin önemli katkısı var. Özgen kentinden gelen kardeşlik teklifini meclisimizde görüştük. Oy birliğiyle Özgen şehrini kardeş ilan ettik. İki şehir artık birbirinin kardeşidir” dedi.

TÜRKİYE İLE KIRGIZİSTAN’IN KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİ
Keskin, işadamlarının Özgen şehrine mutlaka yatırım yapması gerektiğini ifade etti.

Ardından konuşan Özgen şehri Belediye Başkanı Paltidin Mavlianov, Yıldırım Belediyesi ile yaptıkları protokolünün Türkiye ve Kırgızistan arasında önemli bir adım olduğunu söyledi.

Mavlianov, “Bundan sonra çok güzel işbirlikleri yapacağız. Özgen şehri ile Bursa arasında büyük benzerlikler var. Bu atılan imzalar iki şehrin de kaderini değiştirecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Keskin ile Özgen Belediye Başkanı Paltidin Mavlianov kardeşlik protokolünü imzaladı.

BURSA İŞ DÜNYASINA YATIRIM ÇAĞRISI
Molla Yegan Kültür Merkezi’ndeki imza töreninde konuşan Özgen Valisi Tacibaev Attokur, tarım hayvancılık ve madenleriyle ünlü şehirde 233 bin kişinin yaşadığını söyledi.

Bursa iş dünyasına yatırım çağrısında bulunan Attokur, “Yıldırım Belediyesi ile imzalanan protokolün ilk somut adımı olarak Bursalı iş dünyasını Kırgızistan’a davet ediyoruz. Altın, kömür, mermer gibi maden yataklarına sahibiz. Tarım, hayvancılık ve deri sektöründe yatırımcılar bekliyoruz. İki şehir arasındaki ticari iş birliklerini geliştirmeliyiz. 2010 yılındaki devrimin ardından yabancı iş adamlarının önü açıldı. Yatırım konusunda işlemleri kolaylaştırıldı. Bürokratik engeller kaldırıldı. Biz Bursalı iş adamlarının yatırımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kardeşlik protokolünün ardından Bursalı işadamları Kırgız yöneticilerle fikir alışverişinde bulundu. Bursa'dan da çok sayıda işadamının önümüzdeki günlerde Kırgısiztan'a bir ticaret gezisi planladığı öğrenildi
Kaynak: İHA