Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızları İzmir’de Ödül Aldı

81.İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen ‘12. Sinema Burada Festivali’, bu yıl da zengin içeriğiyle sinemaseverlerle buluşuyor.

Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızları İzmir’de Ödül Aldı
9 Eylül’e kadar sürecek olan sinema serüveninin Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. ‘Tasarım Filmleri ve Politik Filmler’ temalı bu yılki festivalin onur konukları Selma Güneri, Yusuf Sezgin ile genç oyuncu konukları Ezgi Mola ve Barış Falay, ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan aldı. Festivalin özel konuğu, fuarla yaşıt olan yazar Tarık Dursun K. da katılımcılardan ilgi gördü. Sanatçıların hayranlarıyla buluşma imkanı bulduğu festivalin ilk gününde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalin 2002 yılından bu yana düzenlendiğini, 2006 yılında ise temalı filmler uygulamasına geçildiğini hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, “Festival katılımcılarına İzmir halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

50. SANAT YILINDA GELEN ÖDÜL Sinemaya emek verenler dalında ödül alan Selma Güneri, bugüne kadar bir çok ödül aldığını ancak bu ödülün diğerlerinden çok farklı olduğunu söyledi.

Güneri, “Çünkü bu ödülü, Atatürkçülük’ün ve demokrasinin yıkılmaz kalesi İzmir’den alıyorum. Bu muhteşem kentin onurlu Başkanı’na saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunuyor ve her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden Yusuf Sezgin ise duygularını “İzmir’de çocukluğumu ve öğrenciliğimi geçirdim. 50.sanat yılımda bu ödülü almak bana onur verdi” dedi.

Festival çerçevesinde, geniş kitlelerce tanınan sinemanın umut veren isimlerine değer görülen ödülleri paylaşan Ezgi Mola ve Barış Falay da birer konuşma yaptı. Mola, “Sinemayla ödül almak çok kıymetli. Umarım uzun yıllar karşınızda olabilirim” diye konuştu.

Falay ise “Bu ödül benim için çok anlamlı. Köken olarak İzmirliyim. Bu ödülü İzmir gibi hiç yaşlanmayacak insanlarla paylaşıyorum” dedi.

FUARLA YAŞIT KOCA BİR ÇINAR Bu yıl ilk kez verilen‘Türk Sinemasına Katkı Özel Ödülü’nü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden alan yazar Tarık Dursun K. ise gözyaşlarını tutamadı. Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz Mayıs ayında 81.yaşını kutlayan Tarık Dursun Kakınç’ı evinde ziyaret etmişti.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen ‘Sinema Burada Festivali’nin ilk yıl konukları Türkan Şoray ve Fikret Hakan, 2003 yılı konukları Çolpan İlhan, Nebahat Çehre ile yönetmenler Yılmaz Atadeniz ve Necip Sarıcı’ydı. Festivale 2004 yılında Hülya Koçyiğit ve Yılmaz Erdoğan katılırken, 2005’te Filiz Akın, 2006’da Müjde Ar ve Şener gibi usta isimler festivale renk kattı. 2007 yılında Gülşen Bubikoğlu ve Müjdat Gezen ödül aldı. ‘Başkaldırı Filmleri’ temalı 2008 yılında ise Hale Soygazi ve İzzet Günay, festivalin “onur konukları” oldu. 2009 yılında festivalin teması ‘Bilgi, Bilişim, İletişim, İnsan olarak belirlendi. Onur ödüllerini Fatma Girik ve Göksel Arsoy alırken, ilk kez o yıl verilen genç oyuncu ödülünü de Melis Birkan almaya hak kazandı. ‘Korku’ temalı 2010 yılında onur ödülleri Şerif Sezer ve Ediz Hun’un oldu. Genç oyuncu ödülünü Beren Saat, Demet Evgar ve Murat Yıldırım aldı. 2011’de ‘Melodram Filmleri’ temasıyla düzenlenen festivalde onur ödüllerini Perran Kutman ve Engin Çağlar paylaştı. Melisa Sözen ve Mehmet Akif Alakurt’un genç oyuncu ödüllerini aldığı festival kapsamında gençler için film atölyesi düzenlendi.

‘12.Sinema Burada Festivali’nin ilk gününde, Büyük Salon’da ‘ Kurşun Ata Ata Biter’ adlı açılış filmi gösterildi. Küçük Salon’da ise ‘Hisar Kısa Film Seçkisi’, ‘Suçlular Aramızda’, ‘Korkunç Arzu’ adlı filmler izleyiciyle buluştu .
Kaynak: İHA