Şehitler Mehmet Emre Özer İle Hayri Kaya'nın Gaziantep'teki Evlerinde Yas Var

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerler Mehmet Emre Özer ile Hayri Kaya'nın Gaziantep'teki evlerinde yas var.

Onbaşı Özer'in, Atatürk Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Baba Yunus ve anne Aysel Özer, olayın duyulmasının ardından Afyonkarahisar'a gitti.

Şehidin kuzeni İlker Özer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren amcasının oğlu Mehmet Emre Özer'in, mezun olduktan sonra vatani görevini yapmak için müracaatta bulunduğunu ve acemi birliğini Samsun'da tamamladığını söyledi.

Dağıtım iznine bile gelmeyen Özer'in, Samsun'dan ikinci görev yeri olan Afyonkarahisar'a geçtiğini kaydeden İlker Özer, amcasının oğluyla telefonda sürekli görüştüklerini ve kendilerine her seferinde iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

Patlamada şehit olduğu belirtilen onbaşı Hayri Kaya'nın da Şahintepe Mahallesi'ndeki baba evinde de büyük üzüntü yaşanıyor. Kaya'nın yakınları, olayla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini, bu konuda açıklama beklediklerini söyledi.

Yakınları ayrıca Hayri Kaya'nın Şanlıurfa'daki bir okulda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığını kaydetti.

Muhabir: Orhan Çiçek - Zafer Fatih Beyaz / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA