Sarıköy Beldesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Sarıköy beldesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıl dönümünde, Afyon'daki patlama sebebiyle konserler iptal edildi.

Sarıköy Beldesinin Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı
Sarıköy beldesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90 yıldönümü kutlamalarında bu sene eğlenceye yer verilmedi. Kutlamalarda sadece Atatürk anıtına çelenk sunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan Sarıköy Belediye Başkanı Ali Yeşildağ, atalarımızın bu vatan topraklarını imkansızlıklar içinde gelecek nesillere bıraktığını belirterek, "Bugünde dış güçlerin etkisi ile terör örgütü ve yandaşlarının haince saldırılarla topraklarımızda egemenlik kurmaya çalışıyorlar. Fakat asil Türk milleti, buna müsaade etmeyeceğini, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilelebet yürüyeceğini, bir karış vatan toprağını kimseye vermeyeceğini, Son günlerde verdiğimiz şehitlerle ispat etmiştir" dedi.

Belediye bandosu tarafından çalınan marşlar Sonrasında, Sarıköy Çarşı Camii'nde şehitler için mevlid-i şerif okutuldu, ardından çarşı meydanında pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Son günlerde terör olaylarında verilen şehitler sebebiyle konserler ise iptal edildi .
Kaynak: İHA