Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Yabancı Öğrencilerden Yoğun İlgi

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne yabancı uyruklu öğrencilerin yoğun ilgisi dikkat çekiyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine Yabancı Öğrencilerden Yoğun İlgi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, yabancı uyruklu öğrenci alımlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada göreve geldiği günde yabancı uyruklu öğrenci almayı amaçladıklarını ve üniversiteyi bu bölgeye sıkışmışlıktan kurtararak dışa açmayı hedeflediklerini kaydetti

Bu yönde çalışma başlattıkları çalışmanın ilk meyvelerini verdiğini anlatan Rektör Yılmaz, " Yeni kurulan ve gelişme trendinde olan bir üniversite olmamıza rağmen, 2012-2013 eğitim öğretim yılında üniversitemize 28 farklı ülkeden 450 öğrenci eğitim almak için başvuruda bulundu. Bu sayının 2011-2012 eğitim öğretim yılında müracaatta bulunan öğrenci sayısının iki katı. Artışta üniversite isminin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirmiş olması önemli oranda rol oynadı” dedi Rektör Yılmaz, “Müracaata bulunan öğrencilerin ülkelerine baktığımızda hem İslam ülkelerinden, hem Türk Cumhuriyetlerinden, hem de Avrupa devletlerinden öğrencilerin üniversiteyi tercih etmiş olduğunu görüyoruz.

En fazla öğrenci Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan’dan müracaat etti. Afganistan, Almanya, Bulgaristan, Endonezya, Filistin, Fransa, Hollanda, Irak, İran, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Madagaskar, Moğolistan, Moldova, Norveç, Pakistan, Rusya, Sırbistan, Suriye, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan eğitim için üniversitemize müracaat eden 450 öğrenciden 200’ünü not durumlarına göre ilgili Fakülte ve Yüksekokullara yerleştirdik.

Diğerlerini de yedek olarak kaydettik. Gelecek yıl ülkelerde tanıtmamızı yaparak ve YÖK nezdinde girişimlerde bulunarak yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz. Yerleşen öğrenciler, üniversitede bir yıl okuduktan sonra ülkelerine gidip bizim sahip olduğumuz imkânları ve üniversitemizi tanıtacaklar. Üniversite olarak artık dünya üniversiteleri arasında olma yolunda önemli bir adım atmış olacağız. Hedefimiz önümüzdeki beş yıl içinde yabancı uyruklu öğrenci sayısını iki bine çıkarmak istiyoruz.'' Dedi.

Kayıt yaptıran öğrencilerden Türkçe belgesi olmayanları Türkçe sınavına tabi tutacaklarını ifade eden Yılmaz, Türkçe sınavından yeterli puan alanların ve Türkçe Yeterlilik Belgesi olanların direkt olarak eğitimlerine başlayacağını, kazanamayanların ise bir yıl sürecek olan Türkçe kursuna tabi tutulacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA