Kamu Binalarında Uzun Bekleme Süresi Tarih Oluyor

Dünyanın dev bilişim sistemlerini 100 kata kadar hızlı hale getiren Riverbed, Türkiye'deki kamu ve özel şirket sistemlerini de hızlandırmaya başladı.

Kamu Binalarında Uzun Bekleme Süresi Tarih Oluyor
Bankalar, özel şirketler ve kamu sektörünün bir çok alanında hizmet vermeye başlayan şirket sayesinde, banka ve kamu binalarındaki uzun bekleme sürelerinin Son bulması bekleniyor. Türkiye'ye gelen Riverbed Başkan Yardımcısı Nino D'Auria ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Villem Hendrickx, şirketin Türkye'deki çalışmaları hakkında bir dizi incelemelerde bulundu. Riverbed Türkiye Ülke Sorumlusu Serdar Yalçın ile görüşen yetkililer, Türkiye'de özellikle özel sektör ve kamu kurumları alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Riverbed Başkan Yardımcısı Nino D'Auria, mevcutta var olan bir sistemi uzman kadrolarının yaptığı geliştiriciler aracılığıyla hızlandırdıklarını belirterek, bulut bilişim, depolama, felaket kurtarma, kontrol ve gözlem gibi bilişim sektöründe var olan bir çok sistemleri sayesinde 100 kat daha hızlı hizmet verebildiklerini söyledi.

Özellikle Son yıllarda kullanımı hızla artan bulut bilişimin daha güvenli ve hızlı hale getirebildiklerini ifade eden D'Auria, "Aslında bizim yaptığımı hizmet, var olan bir sistemi çok daha hızlı ve güvenli hale getirmek. Örneğin Türkiye'de çalıştığımız bir banka, bizimle çalıştıktan Sonra her müşterisine 25 kat daha hızlı hizmet verebilir hale geldi. Bu binlerce müşterisi bulunan büyük bir banka için gün içerisinde çok daha hızlı hizmet vermeyi sağlıyor. Kurduğumuz bir sistem sayesinde, aynı depolama alanı içerisinde var olan milyonlarca doküman, bir çok noktadan bir diğer noktaya 100 kata kadar daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. İnternet hızını da var olan sistemlerimiz ile arttırabiliyoruz. Sadece kamu şirketleri değil, bireysel kullanıcıları ve KOBİ'ler de bizi tercih ediyorlar. Çünkü onlara işlerini çok hızlı yapma şansı veriyoruz" diye konuştu.

Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Villem Hendrickx ise şirketlerinin dünya devleri Google ve Microsoft’un bulut hizmetlerini hızlandırıyor olabilmenin birer referans olduğunu belirterek, "Bilişimde hız çok önemlidir. Ancak bazı şirketler için hızlı ve güvenli olmak daha da önemlidir. Biz ikisini bir arada yaparak, 2002 yılında kurulmamıza rağmen giderek büyüdük. Türkiye'de şuanda bizim bir rakibimiz yok. Çünkü bu iş herkesin yapabileceği bir iş değil. Uzman kadrolarınız ve gelişmiş teknolojileriniz olması lazım" dedi.

Riverbed Türkiye Sorumlusu Serdar Yalçın'da, Türkiye ofisinin 2011 yılında açıldıktan Sonra bir çok kamu şirketi, banka ve özel şirket ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA