“Kabataş- Mudanya Arasında Bir Deniz Köprüsü Kuracağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cihan TV Network’te yayınlanan Gündem Artı programında, Bursa’daki gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

İstanbul-Bursa arasında alternatif bir yol olması gerektiğine dikkat çeken Altepe, “Yaptığımız yatırımların 3’te 2’si ulaşıma gidiyor. Kabataş- Mudanya arasında bir deniz köprüsü kuracağız.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALtepe, Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici’den ajansın çalışmaları konusunda bilgi alan Altepe, Cihan’ın bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Altepe, Cihan TV Network’te de Gündem Artı programının konuğu oldu. Burada Bursa’daki gelişmelere ve projelerine değinen Altepe, en önemli hedeflerinin ulaşımdaki sorunları çözmek olduğunun altını çizdi. “Ulaşımın en sağlıklı şekilde sağlanması için çalışmalar yapıyoruz, günlük hayatımızda bu çok önemli.” diyen Altepe, “İstanbul-Bursa arası alternatif yol olması gerektiğini düşündük ve bu konuda faaliyete başladık. İDO haricinde farklı bir kurum olacak. Bursa Deniz Otobüsü olacak BUDO. Şuan geminin biriyle anlaştık ve parasını ödedik. Yarın arkadaşımız yurt dışına gidip işlemleri yapacak. 2 gemi daha alıp 3 gemiyle ulaşıma başlayacağız. Kabataş- Mudanya arasında bir deniz köprüsü kurmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

'ANADOLU'YA AÇILAN BİR HAVAYOLU OLMASINI İSTEDİK'

Bursa’dan Anadolu’ya açılan bir havayolu olmasını istediklerini belirten Altepe, Balkanlar, Avrupa ve Arap ülkelerine ulaşmanın en önemli hedeflerinden olduğunu aktardı. Altepe sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla ilgili şuanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arap turizm birliğiyle birlikte bu havayolunun daha etkin kullanılması için Bursa havayolu merkezli faaliyet başlattık. Havayolu köprüsünü zaman kaybetmeden bu noktalara ulaştırmak büyük bir avantaj sağlayacak. Özel şirket mantığıyla yönetilmiş olacak ve devlet olarak ortak olacağız. Ortaklıkların çoğalmasını sağlayıp rekabet ortamı oluşmasını istiyoruz.”

'UEFA KRİTERLERİNE UYGUN STADYUM YAPIYORUZ'

Altepe Bursaspor’un şampiyonluğa ulaşan 5 kulüpten biri olduğuna dikkat çekerek, futboldaki bu ilerlemeye paralel olarak, Bursa’ya UEFA kriterlerine uygun bir stadyum kazandıracaklarını ifade etti.

Stadyumun 45 bin kişilik olacağını kaydeden Altepe, “Oturma düzeninden ses düzenine ışık sistemi localarına kadar modern olarak yapılıyor. Şuanda inşaatımız başladı, yüzde 85’lerde kaba inşaat. Bir yıl içerisinde bu stadı bitirmeyi hedefliyoruz. Hem Bursa’ya yakışan hem de Türkiye’ye yakışan güzel bir stat yapacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı. Cihan Haber Ajansı’nın çalışmaları hakkında Altepe’ye bilgi veren Abdülhamit Bilici de az kadro ile büyük işlere imza attıklarının vurguladı. Bilici, 2013 yılındaki yerel seçimlerle ilgili çalışmalara da şimdiden başladıklarını söyledi.