Hava Sıcaklığı Kuzey, İç ve Doğu Kesimlerde 4-7 Derece Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 4 ve 7 derece azalacağını bildirdi.

Hava Sıcaklığı Kuzey, İç ve Doğu Kesimlerde 4-7 Derece Azalacak
Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin hafta başından bu yana sıcak hava kütlesinin etkisinde bulunduğu belirtildi. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin genellikle parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtilen açıklamada, "Yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey kesimlerinin yarın serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

Yarın Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir ve Kırklareli çevrelerinde, 8 Eylül Cumartesi günü; Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında, 9 Eylül Pazar günü; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tokat, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri beklenmektedir. Rüzgarın; kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden 30-50 km/s, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden 40-60 km/s hızla esmesi beklenmektedir." denildi.

Açıklamada mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde, hafta sonunda ise yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 4–7 derece azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiği kaydedildi .