Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kent İçinde Uygulamalarıyla Örnek Oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki uygulamalarıyla Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, doğalgaz ile bir kaç yıl önce tanışan Gaziantep'in daha temiz ve çevreci bir kimliğe kavuştuğu belirtildi.

Uzmanların, doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte hava kirliğinin azalacağını ve daha yaşanabilir bir çevrenin oluşacağını ifade etmesiyle bu doğrultudan hareket eden belediye, kendisine bağlı hizmet binalarının birçoğunu doğalgaz kullanımına taşıyarak çevreci bir kurum kimliği oluşturdu.

2010-2011 yılları arasında toplam 30 birimin ısıtma sistemini, doğalgazla çalıştırmaya başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu alanda örnek bir kurum olduğunu gösterdi.

Kazan dairelerinin fuel-oil ile çalışması, kazanların ısıtma sistemlerinin çağın gerisinde kalmasından dolayı hem enerji kaybını önlemek hem de bütçenin maliyetini düşürmek için doğalgazı tercih eden belediye, bu bağlamda hava kirliliğinin önlenmesine de önemli bir katkı sağladı.

-Yakıt harcamaları azaldı

Belediye Hizmet Binası, Makine Sanayi Müdürlüğü, Güçsüzler Yurdu, Kavaklık ve GASKİ lojmanları, Şehreküstü, Karataş ve Kayaönü itfaiyelerinin geçen sene doğalgazla ısınmaya başlandığı hatırlatılan açıklamada, doğalgaza geçişin ardından yakıt harcamalarında yüzde 50 tasarruf sağlandığı bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi-ne bağlı, Gıda Bankası, Şehitkâmil Spor Salonu, Hacıbaba Umut Anne Merkezi, Münir Onat Gençlik Merkezi, Cumhuriyet Gençlik Merkezi, Hakan Özcan Gençlik Merkezi, Hasırcıoğlu ve Göllüce İnayet Topçuoğlu Tıp Merkezi, Düztepe Çamlık Kütüphanesi, Gazikent El Beceri Kursu, Cemil Cahit Güzelbey Kütüphanesi ve Anne Merkezi, KÜSGET İtfaiyesi, Cumhuriyet İtfaiyesi, Hasan Doğan Tesisleri, Belediye Kreşi geçen yıldan bu yana doğalgazı kullanan birimler oldu.

Açıklamada, belediyenin bu birimlerinin yıllık yakıt giderinin yaklaşık 934 bin TL olduğu, doğalgaza geçişin ardından ise bu rakamın 227 bin TL'ye düştüğü ve bu birimler için ihale ve doğrudan temin olarak yaklaşık 300 bin TL doğalgaza geçiş ödemesi yapıldığı bildirildi.
Kaynak: AA