Eş Katilinin Yakalanmadan Yargılanmasına Başlandı

Bursa'da kendisinden ayrılmak isteyen 2 çocuk annesi eşini 26 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık gıyaben yargılanmaya başladı.

Eş Katilinin Yakalanmadan Yargılanmasına Başlandı
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 31 yaşındaki firari sanık A.T.'nin yargılanmasına başlandı. Geçen yıl, merkez Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi'nde kendisinden ayrılmak isteyen 30 yaşındaki eşi Dilek Tuncer’i 26 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen A.T.'nin ilk duruşmasına avukatı Özenç Bostan katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktule Dilek Tuncer'in babası A.T., halen firari olan sanık damadından şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Damadım olan sanık A.T., işsiz olduğu için sürekli kızımla tartışıyor ve ona şiddet uyguluyordu. Olaydan bir hafta önce kızım boşanmak istediğinde damadım ve ailesi (Bizde boşanma yok. Ölüm var) diyerek, bizi tehdit ettiler. Olay günü de kızım evine indi. Hemen ardından da damadım gitti. Yaklaşık beş dakika sonra torunum M., bizim yanımıza gelerek annesinin öldürüldüğünü söyledi.

Sanığın bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum" dedi.

Mahkemede şahit olarak dinlenen S.E. (32) ise Dilek Tuncer ile çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek, “Dilek eşinden çok şikayet ederdi. Benimle bu yüzden bu konuları konuşurdu. Kendisiyle birkaç defa bir yerlere gittik, ancak arkadaşlığımız duygusal yakınlaşmanın ötesine gitmedi. Eşinden sürekli şiddet gördüğü için boşanmak istediğini söylüyordu. Ben de kendisine yardımcı olmaya çalışıyordum" diye konuştu.

Mahkeme sanığın yakalanması ve diğer şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı erteledi .
Kaynak: İHA