Altındağlı Gençler Güvenli Trafik Projesi’nde

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri üyesi gençler, önemli bir sosyal sorumluluk projesinde daha görev alıyor.

Altındağlı Gençler Güvenli Trafik Projesi’nde
Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü "Güvenli Trafik Projesi” kapsamında Ankara’daki ilk uygulama bölgesi olarak belirlenen Altındağ’da Karacaören Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler, Birleşmiş Milletler Binası’nda verilen eğitime katıldı.

“Zamanı Değil Hayatı Seç” sloganı ile güvenli araç kullanımı ve trafikte uyulması gereken önemli kurallar; yaklaşık dört saatlik eğitim süresince videolar, yazılı materyaller ve soru cevaplar ile Karacaörenli gençlere anlatıldı.

Aldıkları eğitim ile büyüklerine örnek olması hedeflenen çocuklar, Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri, Kadın Eğitim Kültür Merkezleri ve Alışveriş Merkezleri’nde kurulacak olan Güvenli Trafik Projesi stantlarında görev alarak proje yetkililerine yardımcı olacaklar. Emniyet kemeri kullanımını arttırmayı ve hız kısıtlamalarına uyulmasının yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje; pilot il seçilen Afyonkarahisar ve Ankara'daki uygulamalardan elde edilecek sonuçlar doğrultusunda Türkiye geneline yayılacak ve 5 yıl sürecek

Kaynak: İHA