Sarıkamış'ta Çiftçilerin Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Sarıkamış ilçesinde çiftçilerin hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ağustos 2012 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete'de 1 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar meydana gelen kuraklık, sel, su baskını, fırtına, aşırı yağış, kar yağışı, dolu, don gibi doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ürünleri veya tesisleri en az yüzde 30 oranında zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan kredi borçlarının 1 yıl süreliğine ertelendiğini belirtti.

Şen, kararın yayınlanmasının ardından inceleme için kaymakam başkanlığında oluşturulan hasar tespit komisyonunun çalışmalarına köylerden başladığını ifade ederek şunları kaydetti:

''İlçeye bağlı 55 köyümüz ve ilçe merkezindeki çiftçilere ait araziler tek tek incelenecek. Bölgemizde özellikle kuraklıktan dolayı çiftçilerimiz olumsuz etkilendi. Komisyon tarafından zarar gördüğü tespit edilen çiftçilerimizin borç ertelenmesinden yararlanmak için 1 ay içerisinde Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifine müracaat etmeleri gerekir. Aksi takdirde bu haktan yararlanamazlar.''

Muhabir: Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA