Würzburg Sarayında Çanakkale Rüzgarı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nden oyunculuk öğrencileri, Almanya’daki Würzburg Sarayı'nda gerçekleştirdikleri performansla ayakta alkışlandılar.

Würzburg Sarayında Çanakkale Rüzgarı
Ağustos başında, ERASMUS Yoğun Programı projesi için Almanya Wurzburg’da bulunan ÇOMÜ ekibi, son gösterisini Avusturya/Güney Almanya Barok mimarisinin önde gelen örneklerinden biri olan Würzburg Sarayı'nda sahneledi. Projenin ÇOMÜ koordinatörü Öğr. Gör. Şahine Hatipoğlu, “Limitsiz Sanat başlıklı projenin ikinci ayağı bu yıl Almanya'nın Würzburg şehrinde gerçekleşti. Mekan olarak Wurzburg Sarayı, konu olarak da sarayın resim, heykel ve mozaiklerini yapan Giovanni Battista Tiepolo'nun yaşadığı çağ ele alındı. Projenin öncesinde Tiepolo'nun dört kıtasının o çağda ne gibi ekonomik, politik, sosyal ve sanatsal olaylara tanık olduğu, edebi ve sanat açısından hangi konumda olduğu, üç önemli dinin hangilerinin etkili olduğu araştırıldı. Dört kıtada da o çağın besteci ve müzisyenlerinin eserleri araştırıldı. Edebi eserler, felsefe kitapları, seyahat kitapları, oyun kitapları seçilip okundu. Tiyatro grubu oynamak istediği sahne ve konuları, kullanmak istediği metinleri belirledi. Müzisyenler seçtikleri bestelerin yeni düzenlemelerini yaptılar. Dansçılar kıtalara ve kültürlere göre dansları çalıştılar. Son olarak geriye bütün bu parçaları uyumlu ve anlamlı olarak birleştirmek kaldı. Ortaya sesi, hareketi ve renkleri içeren bir ürün çıkmış oldu” dedi.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adnan Çevik, “Bu yıl bölümümüzün kuruluşunun 12. yılını kutluyoruz. Son birkaç yıl Bölümümüz için atılım yılları oldu. Artık izole edilmiş, sadece bölüm hocalarını tanıyan ve onların sultasında yaşamaya çalışan, dünyadaki her tür gelişmeden bihaber öğrenci değil, yerelden-evrensele tüm platformlarda sesini duyurabilecek öğrenci makbul. Öğrencilerimiz sadece Almanya'da değil, dünyanın her yerinde sanatlarını gerçekleştirecek özgüvene, bilgi ve beceriye sahiptir. Artık Broadway'de bir ÇOMÜ oyuncusu görmek ya da Çanakkale'yi yeni Avignon yapmak hayal olmaktan çıktı bizim için” dedi.

Kaynak: İHA