Polatlı Belediyesi ''masal Yazma Yarışması'' Düzenledi

Polatlı Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve TRT Çocuk kanalı koordinatörlüğüyle ''Masal Yazma Yarışması'' düzenledi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, yaptığı açıklamada, masal yazarlığının azalması nedeniyle konuya dikkat çekmek için ''Hala Masallarımız Var'' adı altında bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

TRT Çocuk ve TYB ile birlikte düzenledikleri yarışmanın, masala olan ilgili artırmasını amaçladıklarını belirten Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Polatlı Belediyesi olarak Son yıllarda yazarlığı ve yayıncılığı azalan edebi türlerden biri olan masala dikkat çekmek, masal yazarlarını teşvik etmek ve desteklemek; bu vesile ile çocuklarımızın duygu ve düşünce dünyalarının zenginleşerek yetişmelerine katkıda bulunmak, onların geleceğe daha donanımlı olarak yetişmelerine zemin hazırlamak gayesiyle TYB ve TRT Çocuk Kanalı koordinatörlüğü işbirliğiyle ''2. Hala Anlatacak Masallarımız Var'' adı altında masal yarışmasını düzenledik. Bu yarışmamızın basın duyurusunu 5 Eylül'de TYB Genel Merkezinde gerçekleştireceğiz.''

Yetişkin ve 15 yaş altı çocuk yazarlar olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilecek yarışmada, dallarında isim yapmış kişilerden oluşan seçici kurulun ödüle layık gördüğü eserlerin yazarlarına Polatlı Belediyesi 3 bin lira ile 500 lira arasında değişen oranlarda ödül verilecek. Yarışmanın Son başvuru tarihi ise 19 Ekim olarak tespit edildi.

Muhabir: Ali Tuna

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA