İit Genel Sekreteri İhsanoğlu Açıklaması

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ''Cezayirli diplomatın öldürülmesi terörist harekettir'' ifadesini kullandı.

İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Mali'de silahlı bir grup tarafından kaçırılan Cezayirli diplomat Tahir Tevati'nin öldürülmesini kınayarak olayı ''Terörist hareket'' olarak nitenlendirdi.

İİT'nin bütün terörist hareketlere karşı durduğunu, Cezayirli diplomatın öldürülmesinin İslam dinine ve insan haklarına ters düştüğünü vurgulayan İhsanoğlu, diğer rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. İhsanoğlu, öldürülen diplomatın ailesine ve Cezayir hükümetine de başsağlığı dileğinde bulundu.

-Senegal ve Nijer'e yardım çağrısı-

İhsanoğlu, şiddetli yağışlar sonucu çok sayıda insanın kayıp olduğu ve büyük çapta maddi zarar meydana gelen Senegal ve Nijer'e yardım için İslam ülkelerinin harekete geçmesini istedi.

Ağustos ayında meydana gelen su baskınlarından büyük bir insani felaket ortaya çıkmıştı. İİT bölgedeki yardıma muhtaç insanlar için acilen bir fon oluşturulması gerektiğini açıkladı.

-İİT, Yemen ofisini açıyor-

İİT'den yapılan açıklamaya göre, İİT heyetinin ziyareti sonrasında Yemen'de bir ofis açılacağı kaydedildi. Açıklamada, Yemen'in başkenti Sana'da İİT heyeti ile Yemen Uluslararası İşbirliği ve Planlama Bakan Yardımcısı Dr. Mutahhar el-Abbasi arasında yapılan anlaşma ile İİT ile Yemen arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Yemen'de İİT ofisinin açılmasının öngörüldüğü belirtildi.

Muhabir: İrfan Sapmaz - Ahmet Esad Şani / İbrahim Kılıç

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA