Bitlis’te Daha Temiz Bir Toplum İçin Evler Ziyaret Ediliyor

Bitlis Katı Atık Birliği (BİKA) çalışanları, vatandaşları bilgilendirmek için kapı kapı gezerek temiz bir toplum için el broşürleri dağıtıyor.

Bitlis’te Daha Temiz Bir Toplum İçin Evler Ziyaret Ediliyor
Çevresel çalışmalar kapsamında vatandaşların katı atık konusunda bilgilendirilmesi için Haneler tek tek gezilerek broşürler verilirken, teşvik amaçlı mavi poşet ve toplama günlerinin yazılı olduğu afişler dağıtıldı. Bir ay içerisinde Bitlis’te tüm Hanelere ulaşılarak, vatandaşların çevreye daha duyarlı hale gelmesi hedeflenmektedir. BİKA Birlik Başkanı Fehmi Alaydın, katı atık tesisin çalışmalarında sadece belediyelerin değil vatandaşın da destek vermesi gerektiğini belirtti.

Alaydın, “Bitlis Katı Atık Birliği olarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında artık çöpler dereye veya vahşi depolama alanlarına gitmiyor. Avrupa standartlarında yapılan tesisimiz sayesinde çöplerimiz düzenli depolama ve ayrıştırma işlemine tabii tutuluyor. Yalnız bu iş sadece belediyelerin yapacağı bir iş değil. Vatandaşlarımızın desteği çok önemlidir. Daha bilinçli ve daha duyarlı bir toplum oluşturmak için birliğimiz bir projeyi daha hayata geçiriyor. Şu an Bitlis'te Hanelere tek tek uygulanarak katı atık tesisi, mavi poşet ve çöp toplama saatlerine ilişkin bilgilerin bulunduğu broşürler dağıtılıyor” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA