Şehit Babası Şarlak: Terörle Mücadele, Önce Siyasi Uzantılarıyla Yapılmalı

Şehit babası Uğur Şarlak, terörün amacının ülkede kaos ortamı oluşturarak kargaşa çıkarmak olduğunu söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan, 4 Nisan'da Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın babası Uğur Şarlak, PKK terör örgütünün Şırnak Beytüşşebap'ta Mehmetçiğe ve polise yaptığı saldırıyı lanetledi.

Saldırıda şehit olan 10 Mehmetçiğe Allah'tan rahmet ve yaralı askerlere Allah'tan acil şifa dilediğini belirten Şarlak, Türkiye'nin kalkınması ve ileri gitmesinde ayak bağı olan PKK terör örgütünün kökünün kazınmasının birinci öncelik olması gerektiğini kaydetti.

Şarlak, "PKK'nın askerimize, polisimize ve masum insanlara yönelik hain saldırılarını lanetliyorum. Ülkemizde, başka anne ve babaların ağlamaması için bu şer odaklarının saklandığı yerler tek tek bulunarak yok edilmeli. Maalesef ülkemizde teröristler Şırnak'ta, Hakkari'de ve Diyarbakır'da değil Ankara'da Meclis'te de var. PKK'nın siyasi uzantısı BDP'li vekiller Şemdinli'de teröristlerle sarmaş dolaş oluyorlar. Vatan haini milletvekillerini yüce Meclisimizde istemiyoruz. Terörle mücadele ilk önce PKK'nın siyasi uzantılarıyla yapılmalı. Ülkemizin her alanda güçlü ve dünyada söz sahibi olması için ilk önceliğin PKK'nın kökü kazınarak başlanmalı. Teröre karşı milletçe tek yumruk olalım. Hainlerin birliğimizi bozmasına izin vermeyelim." dedi.