Suriye'nin, Bölgesel Bir Çatışmanın Merkezi Olmasından Endişe Ediliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el İbrahimi'nin Suriye'nin bölgesel bir çatışmanın merkezi olmasından endişe ettikleri belirtildi.

Krizin 18'inci ayını geride bıraktığı Suriye'de şiddet sebebiyle ölenlerin sayısı 30 bini aştı. Çatışmaların giderek arttığı ülkede sorunun tüm bölgeyi etkilemesinden endişe ediliyor.
BM Genel Sekreteri , Arap Birliği Genel Sekreteri El Arabi ve BM ve El İbrahimi Suriye'deki gelişmeleri ele almak üzere bir araya geldi. BM’de gerçekleştirilen üçlü görüşmede uluslar arası kamuoyunun özel temsilci El İbrahimi'nin çalışmalarını desteklemesinin zorunluluğu üzerinde durulduğu belirtildi.Yapılan görüşme ile ilgili açıklamada bulunan BM Sözcüsü Narin Nesirky, Suriye'nin bölgesel bir çatışma alanı olmasından endişe edildiğini söyledi.

Sözcü Nesirky,"Ban Ki Moon, El Arabi ve El İbrahimi Suriye'nin bölgesel bir savaşın merkezi haline gelmesinden endişe ediyorlar" dedi.

Sözcü Nesirkiy, Suriye'de yönetim ve muhaliflerin gerçekleştirdikleri insan hakları ihlallerine dikkat çekildiğini kaydederek, komşu ülkelerde bulunan Suriyeli mülteciler için bağış yapanların insani yardımlar konusunda daha fazla katkı sağlamalarının istendiğini söyledi.

Öte yandan Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Lübnan'a geçen Suriyeli mülteci sayısının şu ana kadar 294 bine ulaştığı ifade edilerek, bu sayının 700 bin'e ulaşabileceği belirtildi.