Karabük'te Kantin Çalışanlarına Eğitim

Karabük'te okul kantinlerinde çalışan personele eğitim verilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen ''Obezite Mücadele Hareketi'' kampanyası kapsamında, okul kantini çalışanlarına yönelik gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunu önlemede kantin çalışanlarının rolü konularında eğitim verileceği belirtildi.

Eğitimle toplumu bilinçlendirilmesinin, farkındalık yaratılmasının ve çocukların sağlıklı beslenmesinin sağlanmasının amaçlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İlimizde bulunan okul kantini çalışanlarına yönelik 3-4 Ekim tarihlerinde Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda eğitim verilecektir. Okul çağı, çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden büyüme ve gelişimlerinin hızlandığı, beslenme alışkanlıklarının geliştiği ve sağlıklı yaşamın temellerinin atıldığı bir dönemdir. Özellikle bu dönemde kazanılan sağlıklı beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek beslenme ile ilişkili hastalıkların önlenmesinde temel çözüm yolunu oluşturmaktadır.

Yapılan araştırmalar, okul kantinlerinde sıklıkla satılan enerji yoğunluğu yüksek besin değeri düşük olan besinlerin tüketiminin artmasının, diyetin kalitesini düşürdüğünün ve çocukların enerji alımlarının önemli bir kısmının bu tür besinlerden geldiğini ortaya koymaktadır.''

Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA