İzmir’de İlk Kez Gerçekleştirilen “resim Çalıştayı”na Karşıyaka Ev Sahipliği Yaptı

İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen “Resim Çalıştayı”na Karşıyaka ev sahipliği yaptı.

İzmir’de İlk Kez Gerçekleştirilen “resim Çalıştayı”na Karşıyaka Ev Sahipliği Yaptı
21 Eylül’de başlayan Çalıştay 27 Eylül’de Bostanlı Güzel sanatlar Parkı Salonu’nda açılan sergi ile sona erdi. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Resim Çalıştayı”na 8 ülkeden 14 ressam katıldı.

Park Cafe Resim Atölyesi’nde bir hafta boyunca devam eden Çalıştay’ın teması ise “Yansımalar” oldu. Hindistan, Karadağ, Arnavutluk, İtalya, Almanya, Hollanda, Kosova ve Türkiye’den ressamların katıldığı çalışmada fırçanın büyüsü tuvalle buluştu.Çalıştay sonunda dünyaca ünlü ressamların eserleri Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Salonu’nda açılan sergi ile İzmirlilerin beğenisine sunuldu. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi açılışında konuşan Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka’nın sanattan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Karşıyaka’ya sanat, sanata Karşıyaka çok yakışıyor. Son günlerde basında sanata karşı olduğumuzu ima eden haberler çıkmaya başladı.

Bunların hiç biri gerçeği yansıtmamaktadır. Karşıyaka sanatla iç içedir.“ dedi.

Çalışkan, “Karşıyaka belediyesi olarak daha önce heykeltraşlarımızla benzeri bir çalışma gerçekleştirdik. Onların yaptığı eserler Karşıyaka’nın meydanlarını, parklarını süslüyor. Resim çalıştayında kazandığımız eserler de salonlarımızı süsleyecek.“ diye de ekledi.

Çalıştay’ın koordinasyonunu sağlayan İzmirli ressam Şefkat İşlegen’de konuşmasında güzel bir birlik sağlandığını vurgulayarak, “Sadece resim yapılmadı. Sanatçılar Karşıyaka ve İzmir’i de yakında tanıma imkanı buldu. Burada gördüklerini gittikleri yerlerde anlatacaklar. Kentimizin güzellikleri anlatılacak. Bizlere destek olan Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.“ dedi.

Törende Çalıştay’a katılan ressamlara katılım sertifikaları verildi.

Resim Çalıştayı Sergisi, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Sergi Salonu’nda 5 Ekim 2012 tarihine kadar açık kalacak .
Kaynak: İHA