Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Hacımiktat, Fevzi Çakmak, Kavaklar, Seldeğirmeni, Çıtlakkale ve Hacısiyam mahalleleri sakinlerine yönelik huzur toplantısı düzenlendi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden Huzur Toplantısı
Toplantıya Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak ve Emniyet Müdür Yardımcıları katıldı.

Bu tarz toplantıların önemli olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Bulak, ”Bir önceki yıla göre 2012 yılı hırsızlık olaylarında ekiplerimizle beraber önemli başarılara ulaştığımızı söyleyebilirim. Hırsızlık olayları daha çok il dışından gelen kişiler tarafından yapılıyordu. Tabi şehrimizde bu potansiyele uyan şahıslar da var. Suçların aydınlatılması oranı daha öncesinde yüzde 60'da olan bu oran, bugün artık yüzde 76 seviyesine geldi. Yani 4 tane olaydan 3’ünü failleriyle ve çalınan malzemeyle birlikte yakalayıp adalete teslim ediyoruz. Görevimiz süresince hiçbir faili meçhul olayımız olmadığı gibi geçmişte işlenmiş olan bir takım cinayet faillerin yakalanması noktasında da önemli başarılar elde ettik. Şunu söylemek istiyorum ki kimsenin yaptığı kimsenin yanına asla ve asla kar kalmayacaktır. Beni en çok üzen olaylardan biride polise karşı yapılan mukavemet. Geçtiğimiz hafta şöyle üzücü bir olay yaşadık, polise kalkıp şunu diyebiliyorlar; 'Bana bu cezayı yazıyorsun. Gidin Güneydoğu’da PKK'lılara yazın, onlar size kurşun sıkıyor, iyide yapıyorlar' diyor. Böyle diyen adamı ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, bir milliyetçisi olarak görmüyorum" dedi.

Terörün en önemli hedefi devlete karşı vatandaş üzerinde bir güvensizlik ortamı yaratmak olduğunu söyleyen Bulak, ”Terör toplumda kişileri düşüncelerine, etnik kimliklerine göre ayrışmalar, sınıflandırmalar neticesinde birbirleri ile çatıştırma bunlar terörün en önemli hedeflerinden birisidir. Ülke olarak birlik beraberlik içerisinde olup bu olayların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Çok şahsiyetsiz insanlar var çocuklarımızı alıştırmak için tek tek sigara satıyor. Esrar, uyarıcı, uyuşturucu madde vermeye, çalışıyorlar bunlarla ilgili gerek okul önlerinde ve çevresinde çok önemli güvenlik önlemleri alıyoruz. Çocuklar bizim en hassas noktamız o yüzden bu konuda çok duyarlıyız" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin sorularını da cevaplayan Bulak, "Daha çok mahalle içlerinde içilen alkol ve yüksek sesle müzik dinleyip hız yapan araçlardan şikayet alarak, bunlarla ilgili cezai işlemleri yerine getiriyoruz" dedi.

Bir mahalle sakini, "Daha önceden polislere karşı çok farklı bakıyorduk ama şimdi çok memnunuz. Şuanki polisler çok duyarlı ve iyi niyetliler. Yolda hal hatır bile soruyorlar. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bunun üzerine Emniyet Müdürü Bulak, "Bizler sizler için varız ve her zaman sizlerin güvenliği, huzuru için çalşıyoruz.Sizlerden böyle güzel sözler duymak bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu

Kaynak: İHA