Başkan Özhaseki, ''Gülen Yüzlerle'' Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gülen Yüzler Projesi'nde eğitim alan ve çeşitli okulları kazanan öğrencilerle bir araya geldi.

Emirgan Çay Bahçesi'ndeki etkinlikte konuşan Özhaseki, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim alanında yapılan hizmetlere değindi.

Gülen Yüzler Projesi'nde emeği geçenlere teşekkür eden Özhaseki, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

''Sevgili gençler, siz daha yolun başındasınız. Birinci imtihanı verdiniz. Fen lisesine veya üniversiteye adım attınız. Ancak bununla iş bitmiyor. Biraz daha gayret edeceksiniz. Güzel meslek sahibi olacaksınız. Güzel meslek sahibi olduğunuzda ise güzel bir çevre ile karşılaşıyorsunuz. Etrafınızda kültürlü, akıllı insanlar oluyor. Bu nedenle çalışmaya devam edin. Bir hedef koyarak azimle çalışırsanız kesin başarılı olursunuz. Hem kendinizi hem de ailenizi kurtarırsınız. Ama unutmamanız gereken bazı şeyler var. Güzel meslek sahibi olsanız dahi asla geldiğiniz yeri unutmayın. Size emek veren kişileri unutmayın. Siz de ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yardımcı olun. Ne zaman ki, insanlara faydalı oluruz, işte o zaman bu toplum da güzelleşir, bu millet de iyileşir. Bu güzelliği hepimiz yaşarız.''

Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Koordinatörü Adem Çelik de proje hakkında bilgi vererek, sınava giren bin 250 öğrenciden 950'sinin istedikleri okulları kazandığını anlattı.

Öğrencilerin başarı gösterdiğini vurgulayan Çelik, ''Başkanımızın ve çok kıymetli eşlerinin projeye verdikleri destek ve önem, umutları tükenen öğrencilerimiz ve aileleri için yeni bir umut kapısı olmuştur. Üzerimizden desteğini esirgemeyen Başkanımıza ve değerli eşine teşekkürü bir borç biliriz'' dedi.

Gülen Yüzler Projesi ile Nevşehir Fen Lisesi'ni kazanan Furkan Soytürk ise hayallerinin gerçekleştiğini kaydederek, desteklerinden dolayı Özhaseki'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Özhaseki, başarılı öğrencilere plaket verdi.

Muhabir: Yemliha Kurt

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA