Buca Bombacılarına İkişer Defa Müebbet ve 262'şer Yıl Hapis Cezası Verildi

İzmir'in Buca ilçesinde 2 Ekim 2007 tarihinde bir kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı yapmaktan yargılanan sanıklar, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Şirinyer semtindeki bir mağazanın önünde meydana gelen iki patlamada 10 kişi yaralanmış, Atilla Eraslan ise yaşamını yitirmişti. Polisin başlattığı araştırma kapsamında, aralarında ikiz kardeşler Fırat ve Murat Yağmakan ile dayıları Ziver Turan'ın da bulunduğu yedi kişi, 18 Ekim'de yakalanıp gözaltına alınmıştı. Savcı, olayın faili olduğu öne sürülen üç sanık hakkında ikişer defa ağırlaştırılmış ömür boyu ve 266'şar yıl hapis cezası istemişti. Örgüt üyelerini evinde barındırdığı öne sürülen Meyase Turan'ın da örgüt üyesi olma ve terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti.İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya, tutuklu sanık Fırat Yağmakan ve patlamada ölen Eraslan'ın annesi Kevser Eraslan, babası İrfan Eraslan ve Arif Abay ile sanıkların avukatları katıldı.

Sanık Yağmakan, mahkeme heyetine beş yıldır işlemediği bir eylemden dolayı tutuklu bulunduğunu, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti ise Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ı, bir kişinin ölümüne ve 10 kişinin yaralanmasına sebep olmaktan ikişer defa müebbet, 262'şer yıl hapis ve 2'şer bin TL para cezasına çarptırdı. Ayrıca Fırat Yağmakan'a, motosiklet hırsızlığından da 6 yıl hapis cezası verildi.

Tutuksuz sanıklardan Turan beraat ederken Murat Yağmakan ve Ziver Turan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bomba kurbanı Eraslan'ın annesi Kevser Eraslan, kararı, "Bu acı artık dindi. Katiller en ağır cezaya çarptırıldı. Hakettikleri cezayı aldılar." diyerek yorumladı .