Atlı Karınca Birincilik Ödülü Gebze Belediyesi'nin
Gebze Belediyesi, bu yıl rekor katılımla 512 projenin yarıştığı Altın Karınca Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması’nda Yapı İşleri Mimari Projeler ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Ödül törenine başkan yardımcıları ve proje ekibiyle birlikte katılan Başkan Köşker, çok sayıda ulusal haber programına konuk olarak Gebze’de yaşanan değişimi ve ödül alan projeyi anlattı.Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nın Türkiye’nin en geniş katılımlı, en prestijli proje yarışması olduğunu belirterek, “Toplam 512 projenin katıldığı bir yarışmada birincilik ödülü almak Gebze’de başlattığımız değişim hamlesinin meyvesi olmuştur. Bu ödül, tüm çalışanlarımız ve proje ekibimizle birlikte ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Bu ödül Gebze Belediyesi olarak kurumsallaşma yolunda attığımız adımların sonuçlarını ve Türkiye belediyeciliği arasında nerede olduğumuzu görme fırsatı sunmuştur” dedi.
Gebze Belediyesi’nin şehir içindeki kavşaklardaki büyük elektrik trafolarını yıkarak estetik mini semt meydanlarına dönüştürdüğü Böl Dağıt Meydan Olsun Projesi, Yapı İşleri, Mimari Projeler ve Ulaşım Hizmetleri kategorisinde hem özgünlüğü ve hem de proje finansmanının Sedaş katkısıyla paylaşılmasından ve belediyeye olan maliyetlerin düşürülmesinden dolayı ne fazla puanı aldı ve birinciliğe layık görüldü .
