Vali İpek Şehit Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

Bingöl-Muş karayolu üzerinde Askeri konvoya yapılan hain saldırı sonucu Şehit olan Bayburt Akşar Kasabasından Şehit P.

Vali İpek Şehit Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu
Er İdris Karakaşoğlu’nun cenaze törenine, görevli olarak yurt dışında bulunması nedeniyle katılamayan Vali Hasan İpek, Bayburt’a döner dönmez Şehit Ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit P.Er İdris Karakaşoğlu’nun baba ocağında gerçekleşen taziye ziyaretine Vali Hasan İpek ile birlikte Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Alb. Zeki Karataş, tören sırasında görevli olarak yurt dışında bulunan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hacı Demirezen ve Akşar Belediye Başkanı Salih Aydoğdu ve Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu katıldı.

Şehit P.Er İdris Karakaşoğlunun 3 aylık kızı Elanur’u kucağına alıp bir süre bebeği seven Vali Hasan İpek, Şehit Babası Mustafa Karakaşoğluna; “Öncelikle başınız sağ olsun, Allah sizlere sabır ve dayanma gücü versin. Devletimiz her şeyi yapacak, şehidimizin bu küçük yavrusu üniversiteyi bitirip, işini alıncaya kadar devletimiz gereken her şeyi yapacaktır.

Şehit düşmeler herkesin olduğu kadar bizlerinde içini yakıyor. Dünyanın her tarafında bu işler çözüldü, inşallah bizde çözeceğiz, çözmek mecburiyetindeyiz. Şehitlerimiz, annesine babasına eşine çocuğuna yakınlarından 70 kişiye şefaatçi olur diye hadisi şerif var. İnşallah şehit olan İdris kardeşimizde bizlere şefaatçi olur. Şehidimizin arkada bıraktıklarına devlet ilelebet mutlaka şefkatini gösterecek, gösteriyor da. İnşallah bu Son şehidimiz olur.

Bizim devlet olarak bu evlatlarımıza bakmak görevimiz. Her ne isteğiniz olursa biz buradayız. Bize ulaşamadığınız yerde Belediye başkanımıza ulaşın Garnizon Komutanımıza Ulaşın Şehit Aileleri Derneği Başkanı Haluk beye ulaşın hiç çekinmeyin. Zaten devletimiz şehit ailelerine birçok destekleri var. Bundan Sonrada devletin destekleri devam edecektir.

Tekrar Başınız sağ olsun Allah diğer çocuklarınızı sizlere bağışlasın. Biz devlet olarak her zaman yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali ve beraberindekiler Şehit P.Er İdris Karakaşoğlu’nun mezarının bulunduğu, şehitliği ziyaret ederek dua ettiler .
Kaynak: İHA