Mazlumder’den Balyoz Davası Açıklaması

Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Yakışıklı, Balyoz Davası’nın Türk milletinin vicdanını rahatlatacak biçimde sonuçlandığını savundu ve “Herkes yaptığı yanlışın faturasına razı olmalı.” dedi.

Mazlumder’den Balyoz Davası Açıklaması
Yakışıklı, Balyoz Davası Sonuçlarının darbeciler tarafından hazmedilemediğini ve mahkeme kararlarına bu nedenle itiraz edildiğini ifade etti.

Hapis cezalarının niceliğinden ziyade niteliğinin önemine dikkat çeken Yakışıklı, “Yoksa rütbelerin sökülmesi sevindirici değildir, darbe planlamak yerine bu milletin ordusunu daha ileri seviyeye götürme planları yapsalardı asıl o zaman sevinirdik. Bundan böyle darbe yapmak şöyle dursun, darbeye teşebbüs etmek ve kanlı oyunlarla milletin seçtiği liderleri devirmeye çalışmak bir suçtur. Bu suç, mahkeme kararlarıyla sabit hale gelmiştir. Ancak milletimiz buna güvenip temkini elden bırakmamalıdır. Ayrıca mahkeme Sonuçlarının açıklanmasının ardından Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’ın, ‘Yarın bütün dengeler değişir, erkler değişir başka yerlere gelirsek ne olacak’ şeklindeki tehditvari sözleri de akıl ve vicdanın kabul etmeyeceği yaklaşımlardır.” diye konuştu.

Yakışıklı, Son günlerde terör saldırıları ile ilgili olarak ise, “Devletin görevi hukuki sınırlar içinde kalarak vatandaşının can ve mal emniyetini sağlamak ve ülkede huzurlu ve güvenli bir toplum hayatının devamını temin etmektir. Mazlumder her türlü istihbari ve güvenlik tedbirini alarak ve toplumun huzur ve güvenini sağlama yolunda devletin daha fazla çaba sarf etmesi terör örgütünü besleyen kaynakların kurutulması yoluyla terör olaylarının bitirilmesini bekler.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA