Burdur’da Tek Yönlü Caddelerde Sola Park Yasaklandı

Burdur'da tek yönlü caddelerde sol tarafa park yapılması yasaklandı.

Burdur’da Tek Yönlü Caddelerde Sola Park Yasaklandı
Daha önce ücretli otopark uygulaması nedeniyle araçlar tek yönlü caddelerin sol tarafını otopark olarak kullanıyordu. Mahkeme kararıyla ücretli otoparkın kalkmasıyla araçlar yolların sağ ve solunu park olarak kullanmaya başladı.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi yolun sol tarafına park edilmemesi ve duraklama yapılmaması gerektiğini bildiren broşür dağıttı.

Broşürde, indirme-bindirmeler ile kısa süreli duraklamaların otobüs duraklarını kapatmayacak şekilde yolun sağ tarafa yapılması gerektiği bildiriliyor. Aksi taktirde araçlara cezai işlem uygulanacağı kaydediliyor. Burdur İdare Mahkemesi'nin verdiği bir kararla ilde tek yön olan caddelerde sola park etme ve duraklama uygulamasına Son verildiğini belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ömer Üçtepe, “Biz de bununla ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı çekmemesi için bilgilendirme yapmaya başlıyoruz. Bu kapsamda Atatürk ve Gazi caddelerinde yolun sol tarafına park etme ve duraklama uygulamasına bundan Sonra Son veriliyor. Hazırladığımız el ilanlarını bahsetmiş olduğumuz caddelerde park halinde olan araçların sileceklerine takacağız ve bu caddelerde bulunan iş yerlerimizi uyaracağız.” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçlara bilgilendirme notlarını bırakarak esnaflara da dağıttı.

Uygulamanın yerinde olduğunu anlatan Gazi Caddesi'nden esnaf Selçuk İlhan, “Bu durum bize de sıkıntı veriyordu. Sabah park eden bir araç akşama kadar burada kalıyor, işlerimize de engel oluyordu. Türkiye’nin hiçbir ilinde sola park yok. Sonunda doğruyu bulduk ve sola park yasağını destekliyoruz.” şeklinde konuştu .