Vali Demirtaş, Bingöl Gazisini Ziyaret Etti

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Bingöl saldırısında yaralanan er Abdulkadir Çetin'i ziyaret etti.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Demirtaş'ın beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ile birlikte bir süre önce Bingöl-Muş karayolunda bölücü terör örgütü tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırıda bacağından yaralanan gazi er Abdulkadir Çetin'i evinde ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, hastanedeki tedavisinin ardından evine getirilen Çetin'in, kendisini ziyaret eden Vali Mahmut Demirtaş'a teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.

Çetin'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerini sunarak, acil şifalar dileyen Vali Demirtaş ise şunları kaydetti:

''Bütün şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. İnşallah gazimiz Abdulkadir Çetin, bir an önce sağlığına kavuşur.''

-Yılın ahileri ödüllendirildi

Adıyaman'da yılın ahileri ödüllendirildi.

Ahilik Haftası'nın şehit cenazeleri nedeniyle iptal edilmesinden dolayı, daha önce verilmeyen yılın ahilerinin ödülleri, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin düzenlediği törenle verildi.

Yılın Ahisi seçilen ayakkabıcı Hasan Çelik, semerci Mehmet Nuri Ulucan ve demirci Ebubekir Taylan, Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Törende konuşan İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Yardımcısı Sadi Ünsal, yılın ahisi seçilen esnafı geç de olsa ödüllendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

AESOB Başkanı Mustafa Salman da ahilik kültürünün esnaf için önemli bir yeri olduğunu belirterek, ''Esnafımız, bu kültürle yoğrulmalı, bu kültürle müşterisine hizmet etmelidir. Bu kültürü yaşatmak için uzun yıllardır Ahilik Haftası'nı kutluyor, Ahi Evran'ın öğretilerini esnaflarımıza anlatıyoruz. Ahilik Haftası'nda şehit olan kardeşlerimizin acısı nedeniyle iptal ettiğimiz ödül törenini bugün gerçekleştiriyoruz. Yılın Ahisi seçilen büyüklerimizi tebrik ediyor, hepsine bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan / Orhan Çiçek

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA