Yalova'da Anaokulu ve Kız Öğrenci Yurdu Temel Atma Törenleri

Yalova'da Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu ile 224 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli törenlerle atıldı.

Yalova Valisi Esengül Civelek, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu'nun temel atma töreninde, ülkenin umudu, güvencesi ve geleceği olan çocuklar için yeni bir yatırımı başlattıklarını belirtti.

Anaokullarının, çocukların gelişimine katkı sağlayan kurumlar olduğunu ifade eden Civelek, ''Zekanın yüzde 78'i anaokulu çağında gelişiyor. Anaokulu eğitimi alan çocuklar, yaşamlarında başarı gösteriyor. Bu yüzden de bu yatırımın çok önemli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise temelini atacakları anaokulu inşaatının 675 metrekare olarak planlandığını belirterek, ''5 derslikten oluşan anaokulunda 125 öğrenci eğitim görecek. 432 bin sözleşme bedeline sahip okulumuz, 180 iş günü içinde bitirilmesi hedefleniyor. İnşallah 2013 Mart ayında eğitim öğretime açılacak'' diye konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da eğitimde Yalova'nın başarısına değinerek, ''Şu anda inşaat halinde okullar var. Yeni temelleri atılacaklar var. Okullarımızın sıkıntılarını bir an önce çözeceğiz. Yalova eğitimde markalaşmış bir kent. Bunun devam etmesini istiyoruz. Bu başarının daha da yukarı çekilmesi için elimizden geleni yapacağız'' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yurtman ile anaokulunun temelini attı.

Civelek, inşaatı yapan firma sahibinden, anaokulunun eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına kadar tamamlanması için söz aldı.

Protokol üyeleri, daha sonra, Elmalık Yolu'nda bulunan 224 kişilik kız öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenlerine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Niyazi Eruslu da katıldı.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA